DVD recensie: The Late Bloomer - Kevin Pollak


In de komedie ‘The Late Bloomer’ werkt Peter Newmans (Johnny Simmons) als sekstherapeut. Hij doet zijn werk vol overgave, al heeft hij zelf geen enkele ervaring met seks. Want Peter heeft, zonder het zelf te beseffen, in zijn hoofd een goedaardige hypofysetumor, die zijn hormoonspiegel ernstig heeft aangetast.

 

Het blijkt dat deze tumor zijn puberteit al die jaren heeft tegengehouden en daarom heeft de de 27-jarige sekstherapeut al die jaren geen interesse in vrouwen.

Wanneer hij valt tijdens een partijtje basketbal komt Peter in het ziekenhuis terecht, waar ze de tumor ontdekken en verwijderen.

Met het weghalen van de tumor komen alle hormomen in één keer los in zijn lichaam en begint zijn pubertijd op zijn 27ste. Wat bij een ‘normale’ jongeman enkele jaren duurt, duurt bij Peter slechts enkele weken. Hij gedraagt zich als een echte puber en wordt zelfs verliefd…

‘The Late Bloomer’ van regisseur Kevin Pollak is gebaseerd op het waargebeurde verhaal ‘Man Made: A Memoir of My Body’ van Ken Baker. Deze komedie is vanaf heden verkrijgbaar op dvd.

EAN 8719372003381

regisseur: Kevin Pollak

Acteurs: Johnny Simmons, Brittany Snow, J.K. Simmons, Maria Bello, Charlotte McKinney, Jane Lynch

 

Duur: 90 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9 - 1.85:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘The Late Bloomer’ is uitgebracht door DFW en is verkrijgbaar op dvd