DVD recensie: Southpaw - Antoine Fuqua 


‘Southpaw’ vertelt het verhaal van de succesvolle bokser Billy ‘The Great’ Hope (Jake Gyllenhaal). Billy is succesrijk in alles: hij heeft veel geld verdiend, heeft een knappe vrouw, een schat van een dochter en een prachtige villa.

 

Toch vindt zijn vrouw Maureen (Rachel McAdams) dat het tijd is om te stoppen met boksen en dat Billy meer tijd moet besteden aan zijn gezin. Hope laat zich overhalen om nog eenmaal een groot titelgevecht te bekampen alvorens hij stopt.

 

Maar dan slaat het noodlot toe voor hem. Hij verliest zijn vrouw, hij mag zijn dochter Leila niet meer zien en zijn fortuin gaat in rook op. Het gaat van kwaad naar erger met Billy, die volledig in de put zit.

Toch probeert hij zijn leven opnieuw op de rails te zetten en gaat naar de boksschool van ex-bokser Tick Wills (Forest Whitaker).

 

Die probeert van Billy Hope opnieuw een bokser te maken. Een opdracht dat niet van een leien dakje loopt. Zal Wills van de onfortuinlijke Hope nog een echte bokser kunnen maken?

‘Southpaw’ een uitstekende boksfilm waarin naast Jake Gyllenhaal en Forest Whitaker ook Rachel McAdams, Rita Ora en 50 Cent spelen een rol in de film, rapper Eminem verzorgt de soundtrack.

 

De regie ligt in handen van Antoine Fuqua, die we kennen van films als The Equalizer, Olympus Has Fallen en Training Day.

 

‘Southpaw’ is een aangrijpende en vaak harde film over een man die ondanks alle tegenslagen wil terugvechten met als doel het terugwinnen van zijn dochter. Deze film is verkrijgbaar op zowel dvd als blu-ray.

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 8713045245672

Regisseur: Antoine Fuqua

Acteurs: 50 Cent, Skylan Brooks, Forest Whitaker, Jake Gyllenhaal, Oona Laurence, Rachel McAdams

 

Duur: 124 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

 

‘Southpaw’ is uitgebracht door eOne en is verkrijgbaar op dvd en blu-ray