DVD recensie: Term Life - Peter Billingsley


In ‘Term Life’ speelt Vince Vaughn de rol van Nick Barrow, een crimineel die zich bezig houdt met uitgebreide plannen voor overvallen uit te tekenen en die aan criminelen door te verkopen.

 

Deze kunnen dan zonder de nodige risico's banken en kantoren overvallen. Nick bereidt alles minuscule voor, tot grote tevredenheid van zijn ‘klanten’.

 

Maar bij de laatste overval gaat het mis. De mannen aan wie Nick een plan heeft verkocht worden vermoord. Nick Barrow zit in zware moeilijkheden, zeker wanneer dat blijkt dat de vader van een van de slachtoffers de beruchte maffiabaas Victor Fuentes (Jordi Mollà) is.

Nick vreest voor zijn leven en besluit gauw een levensverzekering af te sluiten zodat zijn dochter Cate (Hailee Steinfeld) het geld krijgt als hij dood gaat. Maar de verzekering gaat pas na 21 dagen in en tot die tijd moet Nick en Cate zich uit het zicht van de bandieten houden.

 

Nick duikt onder met zijn dochter, al is het tegen de zin van Cate. Zij moet aanvankelijk niets hebben van haar vader, maar gaandeweg komt ze beter overeen met hem en blijkt vooral zeer geïnteresseerd te zijn in zijn werk..

In ‘Term Life’ zien we Vince Vaughn aan het werk in een andere rol dan we van hem gewend zijn. Meestal is hij de grapjas in films zoals ‘Wedding Crashers’, ‘The Break-Up’ en ‘Old School’.

Deze keer heeft hij niet alleen een ander soort rol, hij ziet er met kapsel er ook nog anders uit.

 

Hailee Steinfeld, die we kennen uit o.a.  ‘Pich Perfect 2’ en ‘3 Days to Kill’ speelt de rol van de opstandige dochter Cate. ‘Term Life’ is een goede film met een origineel verhaal en de film is vanaf heden beschikbaar op dvd en blu-ray.

Technische gegevens dvd:

 

EAN:  8719372002650

Regisseur: Peter Billingsley

Acteurs: Hailee Steinfeld , Taraji Henson, Annabeth Gish , Jonathan Banks , Jon Favreau , Vince Vaughn

 

Duur: 90 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9 - 2.35:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

 

‘Term Life’ is uitgebracht door DFW en is verkrijgbaar op dvd en blu-ray