DVD recensie: Trapped - Seizoen 1


In de reeks ‘Lumière Crime Series’ is er met het Ijslandse ‘Trapped’ opnieuw een pareltje van een crime serie verschenen. ‘Trapped’ van regisseur Baltasar Kormákur (Everest, 2 Guns) is in Ijsland een groot succes, in 86% van de huishoudens zaten mensen aan de buis gekluisterd.

 

Ook in andere Europese landen is 'Trapped' zeer succesvol. De BBC 4 première bereikte 1,2 miljoen kijkers, in Frankrijk haalde de eerste aflevering 5,7 miljoen kijkers en in Noorwegen keken meer dan 500.000 mensen naar de eerste aflevering.

Het verhaal

In het kleine havenstadje Siglufjörður stierf in 2008 een onschuldig jong meisje in een mysterieuze brand. Zeven jaar later wordt er een lijk uit het water gevist, net op het moment nadat er een internationale veerboot arriveert. Het lijk is zwaar gehavend, het hoofd en de ledematen zijn van de romp gesneden.

 

Hoofdinspecteur Andri Olafsson vermoedt dat het lichaam afkomstig is van de ferry en  start een onderzoek naar deze gruwelijke misdaad.

Een zware sneeuwstorm verhindert de inwoners van Siglufjörður en de reizigers het stadje te verlaten.  Niemand kan het dorp nog in of uit,  ook de moordenaar niet.  Het wordt een zware taak voor Andri Olafsson en zijn team om de dader te vinden, want door de sneeuwstorm is iedereen een  verdachte, maar ook in gevaar…

‘Trapped’ is een prestigieuze reeks van regisseur Kormákur.  Deze Ijslandse crime serie is boeiend van in het begin en het verhaal wordt steeds spannender naarmate de afleveringen verstrijken. Niet alleen het verhaal is aangrijpend, ook de beelden zijn indrukwekkend. Het is genieten van deze Scandinavische crime serie, die zich afspeelt in het prachtige decor van een besneeuwde eenzame haven.

 

Wat De Boekenkast betreft: een ***** reeks die zeker de moeite waard is om in huis te halen!

 

‘Trapped’ is opnieuw een pareltje dat thuishoort in het ‘Lumière Crime Series’ label. Het eerste seizoen van deze reeks is vanaf 15 april verkrijgbaar op dvd en blu-ray.


Technische gegevens dvd:

 

EAN: 5425019009786

Regisseur: Baltasar Kormákur

Acteurs: Ingvar Eggert Sigurðsson, Ilmur Kristjánsdóttir, Ólafur Darri Ólafsson, Lilja Nótt Þórarinsdóttir, Steinunn Ólína Þorsteinsdóttir

Duur: 108 minuten

Taal: Ijslands

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘Trapped’ is uitgebracht door Lumière en is verkrijgbaar op dvd en  blu-ray