DVD recensie: Money Monster - Jodie Foster


‘Money Monster’ is een Amerikaanse thriller geregisseerd door Jodie Foster.

 

De irritante televisie host Lee Gates (George Clooney) presenteert het programma Money Monster,  een financieel televisieprogramma waarin Gates beurstips geeft. De producent van deze knotsgekke show met danseressen en liedjes is Patty Fenn (Julia Roberts).

 

Tijdens de live-uitzending staat Lee plotseling oog in oog met Kyle Budwell (Jack O'Connell), een jonge man die al zijn spaargeld verloren heeft door een tip van Lee Gates. Lee heeft enkele maanden de kijkers aangeraden om aandelen van het bedrijf Ibis Clear Capital te kopen.

Maar wanneer er plotseling achthonderd miljoen dollar bij Ibis verdween, zakte de beurswaarde van het aandeel zodanig dat iedereen zijn geld kwijt is.

 

Bewapend met een pistool en een bomgordel,eist Budwell een verklaring en gijzelt hij Lee. Hij dreigt de tv-host  te vermoorden, als hij er niet voor zorgt dat de aandelen omhoog gaan.

Een verklaring voor de verdwijning van de miljoenen krijgt hij echter niet direct, want de grote baas van Ibis blijkt spoorloos verdwenen te zijn.

De gijzeling wordt live uitgezonden op tv en de enige die Lee kan helpen is zijn producent Patty. Het wordt voor de twee een spannende race tegen de klok om de waarheid te achterhalen over het complot binnen de internationale financiële wereld...

 

‘Money Monster’ is een geslaagde thriller van Jodie Foster met in de hoofdrollen George Clooney en Julia Roberts, die schitteren in hun rol. De film bevat een spannend verhaal, een gijzeling in een televisiestudio, en verveelt op geen enkel moment. Deze prima thriller over de financiële wereld is verkrijgbaar op dvd en blu-ray.

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 8712609652444

Regisseur: Jodie Foster

Acteurs: Julia Roberts, George Clooney, Jack O'Connell, Caitriona Balfe, Dominic West

 

Duur: 95 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9 - 2:35.1

Audio: Dolby Digital 5.1

 

Extra’s: Analyse van een scene: De ontknoping;Binnenin de tijdbom;George Clooney: De "Money man";Verwijderde scenes;Videoclip "What makes the world go 'Round (MONEY!)" van Dan The Automator (met Del Tha Funky Homosapien)

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘Money Monster’ is uitgebracht door Sony Pictures  en is verkrijgbaar op dvd en blu-ray