DVD recensie: MODUS - Seizoen 1


In de reeks Lumière Crime Series is er de Zweedse serie ‘Modus’ verschenen. Een spannende crime serie van het met een Emmy bekroonde schrijversduo Mai Brostrøm & Peter Thorsboe. De reeks is gebaseerd op het boek 'Wees niet bang' van de bekende Noorse novelist Anne Holt.

 

Anne Holt

Anne Holt is met ruim 7 miljoen verkochte boeken over de hele wereld, één van de meest succesvolle Scandinavische crime-schrijvers. Na het volgen van een juridische opleiding aan de Universiteit van Bergen heeft ze een veelzijdige carrière gehad voor zij zich op het schrijven toelegde. Zo is zij werkzaam geweest als tv-journalist, adjunct-commissaris van Oslo, advocaat en diende ze zelfs een tijd als Minister van Justitie.

In 1993 debuteerde ze met de thriller Blinde godin. Hierop volgde de spannende thriller Hittegolf, waarvoor ze in 1994 de Riverton prijs voor ‘Best Norwegian Crime Novel of the Year’ won.

 

Maar waar zij vooral bekendheid mee vergaarde zijn de succesvolle crime-boekenreeksen Hanne Wilhelmsen en Inger Johanne Vik die zij op haar naam heeft staan.

 

Het verhaal

De Zweedse Inger Johanne Vik ( Melinda Kinnaman) is een psychologe die gewerkt heeft voor de FBI. Ze is naar haar vaderland teruggekeerd om te werken in de academische wereld.

Inger Johanne leeft gescheiden met haar twee dochters, waarvan de oudste Stina autistisch is. Stina is tegen wil en dank de enige getuige van een moord. Inger Johanne wil haar dochter beschermen en besluit haar plannen op te bergen en terug voor de politie te werken.

 

Er volgen nog meerdere moorden in Stockholm, volgens Inger Johanne hebben ze allen te maken met een  fundamentalistisch internationaal netwerk. Vik probeert samen met detective Ingvar Nyman (Henrik Norlén). de moordenaar te vinden…

‘De achtdelige serie ‘Modus’ is een prachtige Zweedse crime reeks die vragen oproept over religie, mensenrechten en de liefde, maar ook politieke kwesties niet schuwt.

 

‘Modus’ is visueel zeer prachtig in beeld gebracht en deze reeks staat garant voor 360 minuten spanning én een zenuwslopende finale.


Technische gegevens dvd:

 

EAN:

Regisseur: Mani Masserat

Acteurs: Melinda Kinnaman, Henrik Norlén, Simon Berger, Alexandra Rapaport, Krister Henriksson, Johan Widerberg, Cecilia Nilsson, Magnus Roosmann, Liv Mjönes

 

Duur: 360 minuten

Taal: Zweeds

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘Modus’ is uitgebracht door Lumière en is verkrijgbaar op dvd