DVD recensie: Dicte - Seizoen 3


In de reeks Lumière Crime Series verscheen het derde seizoen van ‘Dicte’ op DVD.’ Dicte’ is een Deense misdaad- en dramaserie, die gebaseerd is op de boeken van Elsebeth Egholm. Iben Hjejle speelt de rol van de charmante misdaadjournaliste Dicte Svendsen.

 

Het derde seizoen begint wanneer Dicte trouwt met persfotograaf Bo Skytte (Dar Salim). Het geluk van het pasgetrouwde koppel wordt al snel op de proef gezet wanneer Bo enkele dagen na hun huwelijk gegijzeld wordt in Libanon.

 

Dicte had haar ontslag gegeven als misdaadjournaliste en wou zich volledig focussen op het schrijven van een boek, maar noodgedwongen gaat ze opnieuw aan de slag als journaliste..

De gijzelnemers vragen maar liefst 3 miljoen dollar, een bedrag dat Dicte nooit bij elkaar kan krijgen. Ten einde raad gaat ze langs bij haar biologische vader, Dicte probeert hem te overtuigen om een som geld van hem te lenen…

Dit derde seizoen bevat opnieuw 5 dubbele afleveringen, goed voor zo’n 450 minuten kijkplezier.

 

De Deense Dicte Svendsen komt in dit derde seizoen in aanraking met zaken als euthanasie, gokverslaving, jaloezie en stalking. Ook komen we aan de hand van de persoonlijke verhalen meer te weten over de personages.

Bij Lumière Crime Series zijn er intussen al veel scandinavische crime series verschenen. Denk maar aan ‘The Bridge’, ‘The Fall’, ‘Beck’ en ‘Trapped’. Ook ‘Dicte’ verdient haar plaatsje tussen deze topseries.

 

Spanning, maar ook de menselijke verhalen en gebeurtenissen maken van deze Deense reeks een topserie. Een echte aanrader!

 

 

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 5407003480498

Acteurs: Lærke Winther Andersen , Dar Salim, Lars Ranthe , Lars Brygmann , Iben Hjejle, Emilie Kruse

Duur: 450 minuten

Taal: Deens

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘Dicte - Seizoen 3’ is in de reeks Lumière Crime Series uitgebracht door Lumière en is verkrijgbaar op dvd