DVD in de kijker: Miles Ahead - Don Cheadle


In de film ‘Miles Ahead’ speelt Don Cheadle de rol van Miles Davis, een van de belangrijkste en invloedrijkste jazzmuzikanten van de twintigste eeuw.

 

Het verhaal speelt zich af eind jaren 70, na een schitterende carrière besluit Miles vijf jaar lang van de scène te verdwijnen. De reden is dat Davis lijdt aan een chronische pijn die veroorzaakt wordt door zijn aftakelende heupen en dat hij is verslaafd aan pijnmedicatie en drugs.

 

Wanneer de trompettist teruggetrokken leeft in zijn appartement in Manhattan krijgt hij het bezoek van de muziekreporter Dave Braden (Ewan McGregor). Die wil een reportage maken rond de wereldberoemde trompetspeler, bandleider en componist. Maar Davis ziet dat helemaal niet zitten, na aandringen geeft uiteindelijk toe.

Miles en Dave begeven zich op een wild en soms gevaarlijk avontuur om een gestolen bandje, met één van de laatste composities van de muzikant, terug te vinden. De muziekreporter ontdekt al snel dat Davis zowat aan alles verslaafd is: drank, sigaretten en seks. Ook heeft hij steeds een pistool op zak.

 

Gekweld door jaren van spijt en verlies, flirt Davis met de zelfdestructie tot hij weer redding vindt in zijn kunst…

‘Miles Ahead’  is een uitstekende film over het leven en de muziek van de legendarische trompettist en jazzcomponist Miles Davis. Deze onconventionele biografie is geschreven door Don Cheadle, die tevens regisseur, co-producent én de hoofdrol vertolkt.

 

En Cheadle speelt zijn rol met verve. Met zijn hese stem, arrogant taalgebruik en een grote zonnebril lijkt hij sprekend op de ruige muzikant Miles Davis.

 

Aan de zijde van Don Cheadle speelt Emayatzy Corinealdi de rol van zijn de mooie en talentvolle danseres Frances Taylor, waar hij acht jaar mee getrouwd was. ‘Miles Ahead’  is vanaf heden verkrijgbaar op dvd en Blu-ray.

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 8712609605662

Regisseur: Don Cheadle

Acteurs: Austin Lyon, Ewan McGregor, Don Cheadle, Emayatzy Corinealdi, Michael Stuhlbarg

 

Duur: 96 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands en Frans

Beeldformaat: 16:9 - 2:40.1

Audio: Dolby Digital 5.1

Extra’s: Audiocommentaar met Don Cheadle en schrijver Steven Baigelman; Sundance filmfestival Q&A; The truth: In de huid kruipen van Miles Davis

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

 

Miles Ahead‘’ is uitgebracht door Sony Pictures Home Entertainment en is verkrijgbaar op dvd en Blu-ray