DVD recensie: Letters from Mother Teresa - William Riead


‘Letters from Mother Teresa’ vertelt het levensverhaal van Agnes Gonxha Bojaxhiu, later wereldbekend geworden als Moeder Teresa. Moeder Teresa schreef brieven aan haar vriend en spiritueel adviseur Vader Celeste van Exem. Aan de hand van deze brieven werd deze bekroonde film gemaakt.

 

Het verhaal begint in Dublin, Ierland op 24 mei 1931 wanneer Moeder Theresa toetreedt tot de Zusters van Loreto. Een jaar later vertrekt ze naar Calcutta in India waar ze onderwijzeres wordt aan een meisjesschool. In India ziet ze dat er zoveel armoede is en wil daar iets aan doen. Maar ze zit in een slotklooster en mag van Moeder-overste alleen binnen de muren van het klooster werken.

Wanneer ze op retraite gaat krijgt ze op de trein ‘een roeping binnen haar roeping’. Het is God die zegt om alles op te geven en Hem te volgen in de sloppenwijken. Om te gaan werken voor de armsten onder de armen heeft ze de toestemming nodig van de Kerk.

Ze schrijft een brief naar het Vaticaan en uiteindelijk stemt Paus Pius XII toe en start haar levenswerk.

 

Moeder Teresa stelt haar verdere leven in het werk om de armen te helpen. Tot aan haar dood in 1997 helpt ze daklozen, zieken, stervenden, zwervende kinderen en hongerigen in de sloppenwijken van Calcutta. Ze stichtte onder meer de orde van de Missionarissen van Naastenliefde, een religieuze orde voor zusters in Calcutta. In 1997 ontving ze de Nobelprijs voor de Vrede. In 2003 werd ze zalig verklaard en op 4 september 2016 heilig.

‘Letters from Mother Teresa’ is een mooi, ontroerend drama met de Britse actrice Juliet Stevenson in de rol van Moeder Teresa. Verder speelt Max von Sydow de rol van Vader Celeste van Exem en de rol van Benjamin Praagh is voor de Nederlandse acteur Rutger Hauer.

 

‘Letters from Mother Teresa’ bevat een verhaal met veel pakkende gebeurtenissen en brengt een intiem en ontroerend portret van Moeder Teresa. Het is een film die niemand onberoerd laat en is zeker een aanrader!

 

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 8712609648669

Regisseur: William Riead

Acteurs: Kranti Redkar, Juliet Stevenson, Priya Darshini, Rutger Hauer, Max von Sydow

 

Duur: 114 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands, Engels en Frans

Beeldformaat: 16:9 - 2.40:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Extra’s: Achter de schermen

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘Letters from Mother Teresa’ is uitgebracht door Sony Pictures en is verkrijgbaar op dvd