DVD recensie: A Walk In The Woods - Ken Kwapis


De film ‘A Walk in the Woods’, geregisseerd door Ken Kwapis met in de hoofdrollen Robert Redford en Nick Nolte, is gebaseerd op het boek A Walk in the Woods: Rediscovering America on the Appalachian Trail van Bill Bryson uit 1998.

 

Het verhaal gaat over de schrijver Bill Bryson (Robert Redford), die een voettocht wil maken. Hij kiest voor de Appalachian Trail, dat met zijn 3500 km lange wandelpad een van de langste ter wereld is.

 

Hoewel je voor zo’n tocht goed getraind moet zijn, begint Bill er op zijn leeftijd ongetraind aan. Tevergeefs zoekt hij een metgezel, tot hij een telefoontje krijgt van Stephen Katz (Nick Nolte), een jeugdvriend van Bill die hij al jaren niet meer gehoord heeft. Stephen wil graag mee op voettocht maar is echter een zwerver en een brombeer.

Bij gebrek aan andere kandidaten heeft Bill niet veel keus en de twee trekken erop uit.

Het wordt een avontuurlijke en vooral humoristische trektocht voor de twee mannen ..

 

Regisseur Ken Kwapis kon voor deze film rekenen op een uitstekende cast, naast Redford en Nolte schitteren de vrouwelijke personages Emma Thompson, Mary Steenburgen en Kristen Schaal. Zeker vermeldenswaardig zijn de prachtige natuurbeelden in de film.

‘A Walk in the Woods’ is een film waar een boodschap achter zit.  Bill Bryson en Stephen Katz krijgen het tijdens hun reis meermaals aan de stok met elkaar, maar gaandeweg leren ze elkaar beter kennen en appreciëren.

 

De film leert ons ook als je echt iets wil, dan speelt leeftijd geen rol maar wel doorzettingsvermogen.

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 8715664117880

Regisseur: Ken Kwapis

Acteurs: Robert Redford, Nick Nolte, Emma Thompson, Mary Steenburgen, Nick Offerman, Kristen Schaal

 

Duur: 100 minuten

Taal: Engelss

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9 - 2.35:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 6 jaar

 

‘A Walk In The Woods’ is uitgebracht door DFW en is verkrijgbaar op dvd