Boekrecensie: Robbedoes door... Frank Pé en Zidrou - 10. Het licht van Borneo


‘Robbedoes door…’ is een stripreeks waarin telkens een andere auteur en tekenaar een album Robbedoes en Kwabbernoot voor hun rekening nemen. Dit jaar verscheen eerder ‘Kwabbernoot gaat trouwen’ een album van Benoît Feroumont, die zowel voor het scenario als de tekeningen zorgde.

Onze recensie leest u HIER.

 

Sinds begin november ligt het tiende album uit deze opmerkelijke reeks ‘Het licht van Borneo’, in de winkel. Een gloednieuw verhaal van Frank Pé en Zidrou.

 

Elke stripliefhebber kent wel Robbedoes en zijn vriend Kwabbernoot. De twee reporters beleven met hun eekhoorn Spip allerlei avonturen. Robbedoes werd voor het eerst getekend door Robert Velter in 1937.

 

In ‘Het licht van Borneo’ heeft Robbedoes samen met Kwabbernoot een reportage gemaakt voor Humo over Palombië en de hoofdredactrice wil het stuk niet publiceren. Robbedoes is razend en neemt ontslag bij het weekblad.

Robbedoes heeft nu zeeën van tijd en besluit te gaan schilderen. Hij haalt alle materialen in huis en op de terugweg komt hij te weten dat Noë, die we nog kennen uit het album ‘Bravo Brothers’, met zijn circus in de stad is.

 

Zonder het zelf te willen komt Wildy, de dochter van Noë, bij hem enkele dagen logeren. Wildy is en onuitstaanbare puber die wilt om zich heen schopt.

 

Verder komen er Galerie Bernard zeer grote, prachtige kunstwerken aan waarvan niemand weet wie ze geschilderd heeft. Iedereen is in de ban van deze geheimzinnige artiest, kunstkenners spreken over het ‘Zooïsme’.

 

En dan is er nog de graaf van Rommelgem die samen met andere geleerden geheimzinnige zwarte champignons heeft ontdekt die de wereld innemen…

 

Stof genoeg voor Zidrou en Frank Pé om er een spannend verhaal rond te maken. ‘Het licht van Borneo’ is dan ook een 92 bladzijden dik stripverhaal dat naast een meeslepend verhaal ook prachtige tekeningen bevat. Het duo heeft ervoor gekozen om Robbedoes en Kwabbernoot een volwassenere aanblik te geven.

‘Het licht van Borneo’ is een spripalbum dat zeker door de vele fans zal worden bekoord.

 

Robbedoes - Het licht van Borneo - Zidrou & Frank Pé / Dupuis/ Softcover / 92P  /€9.50/ ISBN: 9789031434541