Boekrecensie: Boogie Business - Veertig jaar achter, naast en op het podium - Paul Ambach


Paul Ambach werd geboren op 21 maart 1948 en werd op zijn negende gebeten door de muziekmicrobe, niet echt verwonderlijk als je weet dat muziek al generaties lang in het bloed zit bij de familie Ambach.

 

Paul zit intussen al veertig jaar in het vak en brengt hij samen muziekjournalist Dirk Steenhaut het boek ‘ Boogie Business - Veertig jaar achter, naast en op het podium’ uit.

 

Het boek gaat uiteraard over muziek maar over Paul zijn jeugd, zijn ouders en schooltijd. Paul studeerde voor tolk, maar het is door zijn broer Gustave dat hij uiteindelijk concertpromotor werd. In 1971 organiseerde Paul zijn eerste concert  met niemand minder dan James Brown op de affiche.

 

Later volgden nog grote namen als Deep Purple, Status Quo, AC/DC en Black Sabbat, hardrock bands die toen enorm populair waren. Maar Paul strikte ook Bob Marley, Barry White, Joe Cocker, Frank Sinatra, Prince en vele andere grootheden voor een concert in ons land.

 

Paul blijft concerten organiseren tot zijn 61ste en grijpt terug naar zijn grote liefde: zelf optreden. Door de jaren heen heeft hij wel op elk podium in Vlaanderen opgetreden, maar ook in het buitenland is hij een graag geziene gast, van China tot in Amerika.

 

‘Boogie Business’ is een boek over het wel een wee van Paul Ambach, Boogie Boy voor de vrienden. Van elk concert dat Paul Ambach organiseerde heeft hij wel een anekdote te vertellen. Dit resulteert in een boek vol verhalen over een man die het als eenvoudige jongeman het geschopt heeft tot een gewaardeerd concertpromotor en muzikant.

 

Paul vertelt honderduit over zijn leven, wie hem kent weet dat hij een geboren verteller is. Over zijn successen, maar ook over zijn ouders die tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna vermoord werden door de nazi’s, zijn hartinfarct in 1993 en zijn gehoor dat een beetje achteruit gaat. ‘Blame it on the music’, aldus Paul.

 

Stap in de wereld van Paul 'Boogie Boy' Ambach dankzij ‘ Boogie Business - Veertig jaar achter, naast en op het podium’. Een boek dat leest als een trein en dat we warm kunnen aanbevelen!

 

Boogie Boy is the name, music is the game

 

ISBN: 9789462670846 · Paperback - 188p. - Geïllustreerd · Prijs: € 19.50 · Uitgeverij: EPO