Boekrecensie: Afrekening in het Bedrijf - Ludo Geluykens


‘Afrekening in het Bedrijf’ van auteur Ludo Geluykens is de zevende politiethriller in de reeks van ‘Somers en De Winter’.

 

Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel speelt zich vijf jaar geleden af. Het transportbedrijf WWT (WorldWide Transport), waarvan de Belgische zetel gevestigd is in Lier, organiseert managementdagen in het domein van Sunparks in De Haan. Het is de bedoeling tijdens deze tweedaagse de nieuwe strategie van het bedrijf te bespreken.

 

Alles is in de puntjes geregeld. General Manager Ivan Raeymaeckers en zijn team staan paraat om de meeting met de managers van alle landen tot een goed einde te brengen. Luk Geerts, de Safety & Security Manager, zorgt voor de veiligheid.

 

Nog voor de top begint vindt Mark Schouppe, de Financial Manager van het bedrijf, een briefje tussen zijn ruitenwisser van zijn auto. Schouppe wordt bedreigd door onbekenden.

De tweedaagse verloopt vlot en als afsluiter is er een groot feest waar de alcohol rijkelijk vloeit. De volgende morgen vertrekt iedereen tevreden naar huis. Maar op een parking in Zandhoven wordt er het lichaam van Magda Vossen, de secretaresse van de General Manager Raeymaeckers, gevonden.

 

Tijd voor hoofdinspecteur De Winter en commissaris Somers om in actie te schieten. Het onderzoek wijst uit dat Magda gewurgd zou zijn. De speurders gaan naar het bedrijf WWT en proberen uit te zoeken wie de dader is. Of zou het briefje tussen de ruitenwisser van Somers’ auto iets met de zaak te maken hebben?

Het tweede deel speelt zich af in het heden. Er is intussen veel veranderd bij transportbedrijf WWT in Lier. Vanwege de herstructurering bestaat de hele directie uit Nederlanders. Luk Geerts is er nog als enige Vlaming in het directiecomité.

 

Het is 2 juni en zonnig. Paul De Winter en Bruno Somers zijn van plan om een terrasje te doen op het Paradeplein in Lier, tot ze de melding krijgen dat er een lijk gevonden werd op de parking aan de Vismarkt. Het lijk werd gevonden tussen twee geparkeerde auto’s. Het slachtoffer is Mike Horemans, Sales Manager bij jawel,WWT.

 

Werk aan de winkel voor de speurders uit Lier. Ze vinden niet meteen een aanknopingspunt voor deze zaak. Maar hoe meer ze te weten komen over het transportbedrijf, hoe meer ze ervan overtuigd zijn dat er rare zaken gebeuren bij WWT, zaken die het daglicht niet mogen zien…

 

‘Afrekening in het Bedrijf’ is een uitstekende politiethriller van Ludo Geluykens, de auteur uit Ramst. Het boek leest vlot en de personages komen als het ware tot leven dankzij de volkse conversaties en de dagdagelijkse, herkenbare dingen. Want ook een politiecommissaris houdt van een pintje en kijkt graag naar andere vrouwen…

 

Ludo Geluykens weet het verhaal steeds boeiend te houden en als lezer ga je zo op in het verhaal, dat je het boek in een ruk wilt uitlezen. Wij van De Boekenkast kijken al uit naar meer werk van Geluykens!

 

ISBN: Ludo Geluykens - Paperback - 302 blz. - Prijs: € 19,90 - Uitgeverij: Uitgeverij Leesgenot

www.ludogeluykens.be