Boekrecensie: Dagelijkse Kost - Koken met gezond verstand - Jeroen Meus


Jeroen Meus presenteert al sinds 2010 het kookprogramma Dagelijkse Kost op één en inspireert zo elke dag honderdduizenden televisiekijkers met zijn eenvoudige, smakelijke en voedzame recepten.

 

Ook de boeken van Meus verkopen als zoete broodjes. Het eerste deel in een vernieuwde reeks ’Dagelijkse Kost’, uitgebracht door Manteau,  ligt sinds september in de boekenwinkel.

 

‘Dagelijkse Kost - Koken met gezond verstand’ bevat 100 nieuwe recepten waarin Jeroen  pleit voor degelijke Vlaamse kost maar ook voor de gezonde keuken. Genieten van een maaltijd, maar zonder pijn te doen of de gezondheid te schaden. Alles daartussen is gezond verstand, en dus toegelaten.

 

Jeroen leeft zoals hij zelf zegt ‘Rein maar in zonde’.

“Je mag blijven genieten van de guilty pleasures en je mag op zondag kippenblokjes in zoetzure saus en babi pangang blijven bestellen bij je favoriete afhaalchinees. Maar niet elke dag. De ene dag worst met andijvie in witte saus en patatten, de andere dag  een quinoasalade,” vertelt Meus in het voorwoord.

 

De 100 recepten zijn ingedeeld in de hoofdstukken vlees, vis, veggie, pasta en pizza, soep en dessert. Enkele voorbeelden van de nieuwe recepten van onze populaire tv-kok:

Kroketballetjes van witloof met ham - zeebaars met sesamkorst en erwtenquinos - vegetarische chesseburger met Jeroens burgersaus - pasta schorseneren à la flamande - mosselsoep en Aalsterse vlaai.

 

Stuk voor stuk eenvoudige, makkelijke, heerlijke en voedzame gerechten die betaalbaar zijn. Elk recept wordt door Jeroen in duidelijke taal uitgelegd. Naast de ingrediënten en de bereidingswijze vinden we een tip of een interessant weetje terug. Het geheel wordt afgewerkt met een prachtige foto van Verne.

 

‘Dagelijkse Kost - Koken met gezond verstand’ is een mooi, stijlvol boek met harde kaft én leeslintje. Naast de honderd recepten vinden we prachtige foto’s van zowel de gerechten als uit het privéleven van Jeroen terug. Dit boek is het eerste deel uit de nieuwe reeks en jaarlijks mogen we ons aan een nieuw boek van Jeroen verwachten.

 

Jeroen Meus signeert dit jaar opnieuw op de Boekenbeurs. HIER vindt u meer info.

 

ISBN: 9789022333112 Gebonden - 288 blz. - Prijs: € 24,99 - Uitgeverij: Manteau