Boekrecensie: Koken voor elke dag - De Praktische School


'Koken voor elke dag', het ultieme basiskookboek is volledig herwerkt en in een nieuw jasje gestoken.

Deze kookbijbel bevat meer dan 2000 oude en nieuwe klassiekers van De Praktische School en is geschikt voor zowel beginners als gevorderde hobbykoks.

 

'Koken voor elke dag' is niet zomaar ‘de bijbel’ onder de kookboeken, je vindt er werkelijk alles in terug. Zowel de basics van vroeger: van erwtensoep, gebraden kip, een uitsmijter, een koninginnenhapje tot pannenkoeken. Alle basisrecepten staan hier stap-voor-stap uitgelegd.

 

Maar ook de hippe foodie vindt in ‘Koken voor elke dag’  het juiste recept terug. Hoe maak je suikerbrood, tempura, tournedos Rossini, baba ganoush, falafel, courgettes gevuld met rijst en pecorino of nasi goring met kip en garnalen? Ook wordt er in deze herwerkte versie stilgestaan bij de nieuwe trends en hypes en veggie-recepten, want mensen eten de dag van vandaag minder vlees en vis , iets wat onze planeet alleen maar ten goede komt.

 

En wat is wasabi? Hoe ziet lijnzaad eruit? Hoe maak je een visfumet? Welke soorten peren zijn er en wat zijn kikkererwten en hoe maak je ze klaar? Deze vragen zijn enkele voorbeelden, de antwoorden vind je in deze kookbijbel in de vorm van recepten, bereidingswijzen, foto’s en productinformatie.

 

De recepten in dit lijvige boek (846 bladzijden!) zijn onderverdeeld in 19 hoofdstukken. Van aperitiefhapjes, voorgerechten, schaal- en schelpdieren, vis tot deegwaren, nagerechten en hartig en zoet gebak. Dankzij het register achterin het boek vind je snel het recept dat je zoekt terug.

 

'Koken voor elke dag' is een uitgave van De Praktische School, partner van Femma. De Praktische School geeft jaarlijks aan duizenden vrouwen en mannen workshops en cursussen.

 

Dit boek hoort thuis in elke keuken, het bevat een schat aan informatie en het maakt niet uit wat je wil klaarmaken: ‘Koken voor elke dag’ is je handleiding tot succes voor zowel een eenvoudige lunch als een feestelijk diner.

 

Koken voor elke dag - De Praktische School

ISBN 9789022333013 | 846 blz. | Prijs: € 34,99 | Gebonden | Uitgegeven bij Manteau