Lannoo brengt drie prachtige cadeauboekjes uit vol met wijsheden


Bij uitgeverij Lannoo zijn er met ‘Wijsheid uit het Westen’, ‘Wijsheid uit Latijns-Amerika’ en ‘Wijsheid uit het boeddhisme’ drie boekjes verschenen die elk een selectie bevatten van de 130 mooiste spreuken en citaten van meesters uit verschillende wereldculturen, telkens vergezeld van de prachtige foto's van Daniëlle en Olivier Föllmi.

 

Daniëlle en Olivier Föllmi trokken twintig jaar lang de continenten rond om de schoonheid van mens en natuur schitterend in beeld te brengen. Van Noord- tot Zuid-Europa, dwars door Latijnds-Amerika en de Himalaya. Bij elke foto lees je een treffende filosofische boodschap of een levenswijsheid van de lokale volkeren.

Het koppel publiceerde meer dan 30 boeken die vertaald werden in negen talen.

 

De drie boekjes nemen je mee op wereldreis en aan de hand van de citaten krijg je een beeld hoe mensen van over de hele wereld denken en doen. Deze boekjes zijn zeker een aanrader voor hen die houden van mooie quotes en filosofie. Een ideaal eindejaarsgeschenk!


'Wijsheid uit Latijns-Amerika' bevat teksten afkomstig uit de Amazone-, Aymara-, Guarani-, K’iche, Latijns-Amerikaanse, Mexicaanse, Puebla- en Quichua-traditie.

 

Het boek is ingedeeld in vier grote hoofdstukken en bevat een schat aan literaire en wijsgerige teksten van auteurs als Octavio Paz, Pablo Neruda en Luis Borges.

De teksten zijn voorzien van prachtige foto’s van Olivier Föllmi. Foto's de lezer inzicht bieden in de hechte band die de bewoner van de Andes met zijn voorouderlijke aarde verbindt.

 

“Ik zal stil zijn om naar je te luisteren...maar spreek niet om me te doen zwijgen” - Humberto Ak’Abal

 

“Ze kunnen alle bloemen afknippen, maar de lente kunnen ze niet tegenhouden” - Pablo Neruda

 

ISBN: 9789401438124 - Hardcover - 288 blz. - Prijs: € 12,50 - Uitgeverij: Lannoo


Ook in ‘Wijsheid uit het Westen’ staan een selectie van meer dan 130 spreuken en citaten van onder meer Eco, Plotinus, Vergilius, Augustinus, Montaigne, Rabelais, Rilke, Shakespeare, Franciscus van Assisi, Descartes, Spinoza, Voltaire, Goethe, Nietzsche, Dostojevski, Freud en Einstein.

 

Het boek ontstond uit de verschillende Europese reizen dat het echtpaar Föllmi maakte. Naast de inspirerende teksten vinden we schitterende foto's terug uit IJsland, Spanje, Italië, Griekenland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Nederland, Malta, Zwitserland en Scandinavië.

 

“Je kunt de toekomst niet voorspellen,

maar je kunt haar wel uitvinden” - Jean Marie Pelt

 

“Niets is zinvoller dan van richting te veranderen” - Michel Serres

 

ISBN: 9789401438117 - Hardcover - 288 blz. - Prijs: € 12,50 - Uitgeverij: Lannoo


Nog een zeer interessant boek met spreuken en wijsheden is ‘Wijsheid uit het Boeddhisme’.

Het boek bevat een bloemlezing van inspiraties, zowel ontleend aan het werk van Tibetaans-boeddhistische meesters uit diverse ordes en periodes, als uit dat van hun westerse leerlingen.

 

Speuken en zegswijzen over ons bestaan en onze ontwikkeling, uiteraard vergezeld door prachtige foto's die de rijkdom en de diversiteit van de boeddhistische himalayacultuur illustreren. Daniëlle en Olivier Föllmi namen de foto’s in Tibet, Noord-India, Bhutan en Nepal.

 

“Als we ons betrokken en verantwoordelijk voelen of ons verbinden,

dan krijgen we veel moed en ervaren we en diepe ontroering” - 14de dalai lama

 

“Leren leven is leren loslaten” - Sogyal Rinpoche

 

ISBN: 9789401438131 - Hardcover - 288 blz. - Prijs: € 12,50 - Uitgeverij: Lannoo