Boekrecensie: Straffe Katten - Veronique Puts


'Straffe katten' is het vierde boek van Veronique Puts over haar katten. Want Veronique houdt van katten, intussen zijn Pernod en Cootje zowat de bekendste katten van Vlaanderen geworden. Ze hebben hun wekelijkse column in het magazine Dag Allemaal, waar Veronique het wel en wee schrijft over Pernod en Cootje, ‘De disignversie van de doordeweekse huis-tuin-en-keukenkatten’, zoals Veronique haar lievelingsdieren noemt in haar boek.

 

'Straffe katten'  bevat naast 50 korte verhalen over Pernod en Cootje, mooie tekeningen, foto’s en citaten van Veronique Puts. Wanneer je de verhalen leest, voel je zo de warmte en liefde die Veronique heeft voor haar twee huisdieren.

 

Pernod en Cootje stoeien samen, spelen samen, maar de twee vechten het ook uit om te zien wie de baas is in huis. Ze eten samen, slapen samen, zitten samen in een mandje op de achterbank in de auto, maar kunnen ook hyperactieve, hysterische buien hebben. Om maar niet te spreken hoe ze reageren wanneer er kerstversiering wordt aangebracht in huis, vooral de dure kerstballen vinden ze leuk...

 

De avonturen van Pernod en Cootje zijn een plezier om te lezen, het boek bevat korte verhalen, ideaal om even tussendoor te lezen. .'Straffe katten' is echt een leuk boek, een feelgoodboek én ideaal geschenk voor wie van katten houdt.

 

Naast het boek is er de Kattenkalender 2017, met twaalf schitterende foto’s van Pernod en Cootje en op internet is er de website www.miauwkes.be, met het laatste nieuws rond Vlaanderens bekendste katten.

 

Straffe Katten - Veronique Puts - ISBN: 9789022333075 - 160 blz. - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Manteau