Boekrecensie: Sint-Jacobsroute

Een zeer mooi fotoboek over deze beroemde pelgrimstocht


Elk jaar trekken duizenden pelgrims op bedevaart naar Santiago de Compostela. Het is voor de pelgrims een zoektocht naar voorspoed, verlossing of het zoeken naar avontuur. Het einddoel van de voettocht naar Santiago de Compostela is het bezoek aan het graf van de apostel Jacobus., een van de twaalf apostelen van Jezus.

 

Vele pelgrims trekken via de Camino Francés in de Pyreneeën over de beroemde Puente la Reina naar het graf van de heilige Jacobus. Een andere route is de Camino Aragonés, die begint bij de Somportpas en in Puente la Reine uitkomt op de Camino Francés.

 

In het boek ‘Sint-Jacobsroute - Op weg naar Santiago de Compostela’ worden de twee bovenstaande routes volledig beschreven. Aan de hand van nuttige informatie en honderden foto’s worden de pelgrimstochten in etappes beschreven.

Zo heet de ‘klassieke Sint-Jacobsroute’ de Camino Francés,  alhoewel de route bijna volledig in Spanje ligt. Deze populaire route wordt in het boek 29 etappes gewandeld, vertrekkende vanuit Saint-Jean-Pied-de Port op 769 km Santiago de Compostela.

 

De Camino Aragonés is nog een stukje langer. Deze route begint aan de Col du Somport in de pyreneeën, op 833 km van de eindbestemming. Na ruim 130 km wandelen gaat deze over in de Camino Francés.

‘Sint-Jacobsroute - Op weg naar Santiago de Compostela’ bevat naast een uitgebreide beschrijving van de routes, nuttige en praktische informatie voor de pelgrims: tips over o.a. de reistijd, uitrusting en routeverloop . Ook de gedetailleerde landkaart waarop de routes zijn uitgestippeld is zeer interessant.

 

Het is een uniek en zeer mooi boek met prachtige foto’s. Het boek geeft voor wie de pelgrimstocht reeds gemaakt heeft een mooie herinnering, voor de anderen misschien een eerste aanzet om zelf de tocht naar Santiago de Compostela te maken...

 

ISBN: 9789401437547 - Integraalband - 320 blz. - Prijs: € 29,99 - Uitgeverij: Lannoo