Boekrecensie: De Kat 5 - Van De Kat op de tak - Philippe Geluck


‘Van De Kat op de tak'  is het vijfde album van De Kat uitgebracht door Biioan. Philippe Geluck, de Belgische komiek, striptekenaar en cartoonist, weet met dit album opnieuw de lezers te verrassen met 130 grappen rond de bekendste kat van België.

 

De ene keer zijn ze diepzinnig of provocerend, dan weer filosofisch of gewoonweg krankzinnig, maar steeds grappig. Meestal met één enkele tekening weet Geluck een grap rond De Kat te creëren, een grap die je doet nadenken door de woordspelingen, zinspreuken of door de absurde nonsens.

 

Ook in ‘Van De Kat op de tak’ staan opnieuw pareltjes over het wel en wee van De Kat. De ene keer berekent hij de neerslag per vierkante meter, de andere keer filosofeert hij over de steden die te ver uit elkaar liggen of heeft hij het over zijn gewicht: is hij nu een kilo bijgekomen of staat de weegschaal al op zomertijd…

 

De Brusselaar Philippe Geluck tekent al sinds 1983 De Kat. Als huiscartoonist van de Belgische Franstalige krant Le Soir begon hij de stripserie "Le Chat" ("De Kat") te tekenen en met succes. De serie is in Wallonië enorm populair en De Kat is één van de bestverkochte Belgische stripreeksen. Ook heeft De Kat Vlaanderen inmiddels veroverd en weet hij de lezer te boeien van de eerste tot de laatste grap. Lachen gegarandeerd met deze absurde humor!

 

De Kat 5 - Van De Kat op de tak - Philippe Geluck - ISBN: 9789462104624 - Softcover - 48 blz. - Prijs: € 7,95 - Uitgeverij: Blloan