Boekrecensie: Sneeuw - De oorsprong 1 - De Twaalf - Convard / Adam


In 1979 verscheen het stripverhal ‘Sneeuw’, van Didier Convard en Christian Gine, in het weekblad Kuifje.

 

In 1987 verscheen het eerste van dertien albums van deze succesvolle reeks. Nu is er bij Glénat het eerste deel van de spin-off ‘Sneeuw - De Oorsprong’ verschenen.

 

In ‘De 12’, het eerste deel van ‘Sneeuw - De Oorsprong’ heeft Northman, de leider van de mysterieuze broederschap van de Twaalf, een wankel evenwicht opgebouwd dat steunt op hoop. Northman heeft een kind gevonden, dat hij de naam Sneeuw geeft. Hij wil Sneeuw zo opvoeden dat hij later ridder kan worden.

 

Northman heeft nochtans slechte ervaringen met het opvangen van kinderen. Zo heeft hij jaren geleden Bohort opgevangen. De jongen was de enige overlevende van een kinderbende. Northman wou van hem een gedisciplineerde krijger maken, maar Bohort werd een verrader is nu de vijand van De Twaalf.

 

Northman en de andere leden van De Twaalf krijgen het moeilijk wanneer er iemand een bres wil maken in de muur die Europa beschermt tegen de buitenstaten. De Twaalf zijn de enigen die de wereld kunnen redden, maar de strijd belooft hevig en bloederig te worden….

 

‘Sneeuw - De Oorsprong’  is een fantastische reeks van Didier Convard en Eric Adam met tekeningen van Fred Vignaux. Voor deze spin-off hoef je niet noodzakelijk de eerder uitgebrachte reeks lezen.

Het verhaal is spannend van begin tot einde en bevat pareltjes van illustraties. Deze nieuwe reeks is zeker een aanrader, we kijken al uit naar deel 2!

 

Sneeuw - De oorsprong 1 - De Twaalf - Convard / Adam / Vignaux - Uitgeverij: Glenat / Hardcover / 56P / € 16,95 / ISBN: 9789462940208