Boekrecensie: Saar in de verf - Hilde E. Gerard


Hilde E. Gerard en Lien Geeroms
Hilde E. Gerard en Lien Geeroms

Vorig jaar verscheen met ‘Saar Gaat Artistiek’ het eerste deel van de nieuwe Graffiti-reeks van auteur Hilde E. Gerard. Deze reeks met de twaalfjarige Saar van Doorn in de hoofdrol is geschikt voor meisjes vanaf 9 jaar.

 

Saar heeft op korte tijd veel meegemaakt, haar ouders zijn gescheiden en ze woont tijdens de week bij papa en in het weekend bij mama. Ook gaat ze naar een nieuwe school en kan ze zich maar moeilijk aanpassen.

(HIER lees je onze recensie van ‘Saar Gaat Artistiek’)

 

In het tweede deel ‘Saar in de Verf’ gaat het verhaal verder. Sanne en haar beste vriendin Deb doen met de tekenacademie mee aan een tekenwedstrijd en met succes. Wat eigenlijk een geheimpje tussen de twee moest blijven, wordt door juf Jannie openbaar gemaakt. Nu weten Marloes en haar groepje, de pesters van de klas, hun geheim en zijn de twee vriendinnen bang voor de reacties van Marloes en de anderen. En uiteraard volgen er jaloerse reacties. Maar Saar voelt zich al beter in haar vel op school en durft ze zelfs Marloes tegen te spreken.

Op de tekenacademie leest juf Em het verslag van de voorrondes van de nationale graffitiwedstrijd voor. De klas krijgt lovende commentaar en is geselecteerd voor de halve finales. Nu moet het ontwerp verder afgewerkt worden en moet de klas met graffiti hun kunstwerk maken. Maar buiten Thom heeft niemand ooit al een spray in de hand gehouden.

 

Gelukkig wil pap zijn dochter Saar leren werken met de spuitbussen en al doende leert ze.

Wanneer Saar klaar is voor de halve finales, krijgt ze het nieuws te horen dat oma met spoed opgenomen werd in het ziekenhuis. Zal Saar uiteindelijk nog meedoen aan de graffitiwedstrijd of zal ze zich door het slechte nieuws niet meer kunnen concentreren en noodgedwongen forfait moeten geven?

‘Saar Gaat Artistiek’ is een leuk vervolg op het eerste deel. Naast een goed geschreven verhaal staan er in het boek vele tekeningen van de hand van Lien Geeroms.

De Graffiti-reeks is op maat geschreven voor meisjes vanaf 9 jaar. Het verhaal gaat pesten en gepest worden maar ook over vriendschap, cupcakes, wortelen, sushi en frieten…

 

Dit boek is, net zoals de voorgaande boeken van Hilde E. Gerard, een absolute aanrader.

De knutselaars onder de lezers kunnen hun talenten tonen met het maken van een badge, armband en knopenarmband of -riem. Hoe je oude spullen in een nieuw jasje kan steken, kom je te weten achteraan het boek.

 

ISBN 978-94-6234-534-8 - Hardcover - 148 blz. - Prijs: € 12,95 - Uitgeverij: Abimo