Actrice Rebecca Huys schrijft met ‘Dwarreloogst/Muizemeis en de Tuinen van Ree’ een tweeledig boekje


Actrice Rebecca Huys, bekend door haar rol Merel Vanneste in de politieserie Flikken, heeft met ‘Dwarreloogst/Muizemeis en de Tuinen van Ree’ een tweeledig boekje uitgebracht.

 

‘Dwarreloogst’ is haar eerste soloproject waarmee ze optreedt in diverse Culturele Centra in Vlaanderen. In ‘Dwarreloogst’  beschrijft Rebecca de mens in al zijn kwetsbaarheid, breekbaarheid en puurheid en hoe deze worstelt met het gewicht van de wereld.

Het gaat over de noodzaak van het ‘niets doen’. Over ontsnappen aan kloktijd en herontdekken van ‘innerlijke tijd’.

 

In het boekje staat de volledige tekst van deze monoloog.

 

‘Muizemeis en de Tuinen van Ree’ bevat een tekeningenreeks die Rebecca maakte tijdens het schrijven van ‘Dwarreloogst’. Vijftien mooie tekeningen voorzien van een korte uitleg van Rebecca.

Rebecca Huys signeerde op de Boekenbeurs in Antwerpen. Wij van De Boekenkast hadden een gesprek met haar.

 

“De monoloog 'Dwarreloogst' en de tekeningen zijn er gekomen naar aanleiding van een burn-out waarmee ik worstelde. Ik werkte in de sociaal artistieke sector tot wanneer ik ziek werd in 2009. Ik had een burn-out en het heeft mij veel moeite gekost om hier door te komen. Ik zag mensen rondom mij sneuvelen met dezelfde problematiek.

 

Niet veel later nadat ik zogezegd genezen verklaard was door de dokter, zat ik terug met hetzelfde probleem. Ik heb de tijd genomen en dingen anders te gaan bekijken.

 

Ik heb geprobeerd om mijn binnenmens te beschrijven en heb dit verwoord in een poëtische tekst die ik ook als monoloog in het theater breng. Ook ben ik tijdens het schrijven van de monoloog terug beginnen tekenen,” aldus Rebecca Huys.

 

Dwarreloogst/Muizemeis en de Tuinen van Ree - Rebecca Huys - 9789053254134 - Hardcover - Prijs: € 14,95 - Uitgeverij:Pandora Publishers