Boekrecensie: Cocktail a Night - Andy De Brouwer en Michel Borsy


Andy De Brouwer en Michel Borsy hebben met ‘Cocktail a Night’ een boek geschreven over de wondere wereld van de cocktails. En het is niet zomaar een boek, ‘Cocktail a Night’ bevat naast 40 unieke recepten voor alcoholische en niet-alcoholische cocktails, bijpassende hapjes en verschillende interessante weetjes voor de drankenamateur.

 

Sommelier Andy baat samen met zijn zus hotel-restaurant Les Eleveurs in Halle uit, Michel is er de chef-kok.

 

Andy en Michel gebruiken voor hun ‘vloeibare gerechtjes’ uitsluitend verse ingrediënten om zo suikervrije en gezonde cocktails te bereiden. Ook gebruiken ze steeds premiumalcoholen, geen cocktails met commerciële industrieel gestookte alcohol voor hen. De cocktails bevatten bewust minder alcohol dan gebruikelijk, zo kun je des te meer genieten van de smaak en de beleving.

 

Neem shaker, blender, centrifuge en maatbeker bij de hand kies een cocktail  Wat denk je van ‘Andy’s Favorite G&T’'? Een gin tonic met een takje vers bonenkruid en rood fruit. Als hapje wordt er een rolletje van rosbief gevuld met brunoise van rauwe groentjes voorgesteld.

Of een 'Mojito Virgin', heerlijk met spiesjes van mango en roze garnalen in tempura of kies je voor een 'Purple Rain', een (uiteraard) paarse cocktail of een alcoholvrije 'Fata Morgana'?

Ga op de Mexicaanse toer met de 'Frozen Margarita', een verfrissende cocktail met als hapje huisgemaakte nacho’s. En voor wie een luxe cocktail wil, is er de 'Lobster Frappé'.

 

In het boek staan steeds de ingrediënten, bereidingswijze en een bijpassend hapje vermeld. De foto’s van Bramski maken het geheel compleet.

 

In ‘Cocktail a Night’  staat voor elk wat wils, iedereen vindt de perfecte cocktail met bijpassend hapje voor elke gelegenheid. Wil je meer weten over een bepaalde drank, raadpleeg dan de handige drankenregister.

‘Cocktail a Night’ is een uitstekend boek voor elke thuisbartender, een boek boordevol cocktails waarmee je scoort bij elk feestje!

 

ISBN: 9789022333099 - Hardcover - 144 blz. - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Manteau