Boekrecensie: Het Larousse Snel Klaar Kookboek


Huiver je ook van de gedachten dat je urenlang in de keuken moet staan alvorens je aan tafel kan gaan met vrienden of familie? Dan is het  ‘Snel klaar kookboek’ van Larousse dé oplossing voor jou.

 

Want snelle gerechten zijn dé manier om te koken zonder stress. Dit kookboek bevat een pak gevarieerde recepten die weinig bereidingstijd vergen. Het principe van dit kookboek is eenvoudig, je bereid met 3 tot 5 ingrediënten op maximum een kwartiertje een lekkere en vooral gezonde maaltijd op tafel.

 

Elk recept wordt simpel voorgesteld met foto’s van de ingrediënten, de werkwijze wordt op een eenvoudige manier uitgelegd met een extra tips en steeds wordt de bereidingstijd en -methode vermeld. Ook de bijhorende foto’s zijn zeker de moeite waard om te vermelden. Dit boek is er voor iedereen, je hoeft helemaal geen keukenprins of -prinses te zijn, want iedereen kan koken dankzij het Larousse ‘Snel klaar kookboek’.

 

De meer dan 160 recepten zijn ingedeeld in 5 grote hoofdstukken. Van aperitiefhapjes en voorgerechten, soepen en salades, een snelle hap, hoofdgerechten tot desserts.

Recepten als kiprolletjes met comté en ham, tagliatelle met garnalen, eend met kersen en koriander, pompoengratin met peterselie gepocheerde rabarber met vanille slagroom of panna cotta met passievruchten zijn slechts enkele voorbeelden van de heerlijke en in een mum van tijd klaargemaakte gerechten.

 

Het Larousse ‘Snel klaar kookboek’ is een eenvoudig kookboek met heerlijke gerechten. Het bevat klassieke maar ook originele recepten die in weinig tijd klaar te maken zijn. Ook handig zijn achteraan de lege pagina’s waar je zelf je eigen recept op kan neerpennen.

 

Er zijn honderden kookboeken maar dit boek is echt een buitenbeentje. Een absolute aanrader voor elke beginnende kok!

 

ISBN:9789401438698 - Hardcover - 320 blz. -Prijs: € 24,99 - Uitgeverij: Lannoo