Boekrecensie: Vraag het aan Singer - Hilde Smeesters & SINGER


Kleren zelf maken is opnieuw helemaal hip. Zowel jong als oud hebben opnieuw de naaimachine herontdekt, cursussen en workshops zijn populair en op sociale media zijn er diverse groepen als ‘Naaien voor vrienden’, ‘Naaien voor kids’ en ‘Naaien voor rondingen’, groepen die duizenden leden hebben.

 

Naaien is opnieuw een plezier geworden en niet iets dat moet, integendeel het brengt mensen samen en is voor velen de ideale vrijetijdsbesteding.

 

Uiteraard zit elke beginnende of gevorderde naaister soms met vragen of problemen. Je wilt een kussensloop maken, een broek inkorten, een rok versmallen of zelf dunne gordijnen stikken, maar je weet niet hoe. Of je zit met vragen over je naaimachine. Wat moet ik doen als mijn draad is vastgelopen? Hoe stel ik mijn machine bij als de steken te los zitten? Hoe maak ik een knoopsgat?

Vragen die je kan oplossen dankzij het nieuwe boek ‘Vraag het aan Singer’. Een boek met de nodige basisinformatie en met de 150 meest gestelde vragen over naaien.

 

Dit lijvige boek (320 blz) is onderverdeeld in zeven grote hoofdstukken en voor de meest voorkomende vragen en problemen vind je hier een oplossing. In het boek staat op een overzichtelijke manier hoe je bepaalde problemen oplost en de stap-voor-stap foto's maken alles nog duidelijker.

 

Het boek is geschreven door Hilde Smeesters in samenwerking met Singer. Hilde werkte na haar studies aan de VUB voor verschillende media, eerst op de marketingafdeling, later als journalist. Ze schreef algemene humanintereststukken en werkte daarnaast ook voor de toerisme- en de culinaire redactie van onder andere Libelle.

 

‘Vraag het aan Singer’ is een must-have boek voor iedereen die naait. Zowel beginners als gevorderden vinden hier alle info over naaien en al wat er bij hoort. Het is een prachtig boek, in heldere taal geschreven en de honderden foto’s maken het nog duidelijker.

 

ISBN: 9789401437684 - Hardcover - 320 blz. - Prijs: € 29,99 - Uitgeverij: Lannoo