Boekrecensie: Bakken voor iedereen 2 - Christophe Declercq


Na het succesvolle boek 'Bakken voor iedereen' van Christophe Declercq is er nu het tweede deel verschenen. Christophe is al meer dan 25 jaar leraar aan de Brugse bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte en deelt graag zijn ervaring met elke hobbykok.

 

De banket leraar bundelt in ‘Bakken voor iedereen 2’ zijn beste recepten voor zelf heerlijke desserts, taarten, koekjes en ijs te maken. Het lijvige ( 432 blz!) boek bestaat uit 14 overzichtelijke hoofdstukken.

 

Je vindt er recepten voor desserts met bladerdeeg, biscuit, schuim of boterdeeg, diverse soorten cakes, koekjes, ijsbereidingen en hartige hapjes,..

 

Van een amandelcake, tiramisutaartje, sinaasappel-mangotaart, aardbeienroomijs tot heerlijke chocolademousse...‘Bakken voor iedereen 2’ bevat meer dan 125 recepten voor de beste desserts.

 

Bij de recepten staan steeds de benodigdheden en de werkwijze wordt duidelijk uitgelegd en aan de hand van de stap-voor-stapfoto’s kan je visueel makkelijk de bereidingswijze volgen.

 

‘Bakken voor iedereen 2’ is net als zijn voorganger een heel praktisch en overzichtelijk boek waarmee je onmiddellijk aan de slag kunt gaan. Interessant en leerrijk voor zowel de beginnende als de professionele kok!

 

ISBN: 9789401437554 - Hardcover - 432 blz. - Prijs: € 29,99 - Uitgeverij: Lannoo