Marec blikt terug op afgelopen jaar in 'Exit 2016'


Bij uitgeverij Van Halewyck is er het kijkboek ‘Exit 2016’  van Marec verschenen.

 

De Vlaamse cartoonist Marec (Marc De Cloedt) brengt met zijn spitsvondige cartoons elke dag opnieuw de actualiteit tot leven in Het Nieuwsblad, De Gentenaar en Dag Allemaal.

De beste, grappigste en ontroerende momenten zijn gebundeld in dit boek en de cartoonist brengt aan de hand van de honderden cartoons een mooi overzicht van het bijna afgelopen jaar.

 

En 2016 was een bewogen jaar op alle vlakken. Het was het jaar van de vluchtelingen , Maggy De Block, de aanslagen in Parijs en Brussel, premier Michel, Jan Jambon, K3, Angela Merkel, Annemie Turtelboom, de Brexit, Temptation Island en Donald Trump. Marec blikt ook terug op de Olympische Spelen, het EK voetbal, de Pokémon-rage en de boerkini.

We namen in 2016 afscheid van o.a. Zjef Vanuytsel, Prince, Eddy Wally, David Bowie, Gaston Berghmans en Toots Thielemans.  

 

De wereld gezien door de bril van Marec, dat is ‘Exit 2016’.

De cartoonist blikt op een luchtige en meestal humoristische manier terug op de kleine en grote gebeurtenissen. Wanneer je de cartoons bekijkt, besef je hoe snel het gaat, want vele zaken zijn door de meesten al vergeten. Gelukkig is er Marec om er ons aan te herinneren.

 

ISBN 978-94-6131-555-7 - paperback - 112 blz. - Prijs: € 12,50 - Uitgeverij: Van Halewyck