Recensie: Chefs op hete kolen


Bij uitgeverij Lannoo is het er boek ‘Chefs op hete kolen’ verschenen. Een boek met bijna 100 BBQ-recepten van de hand van Pascale Naessens, Felix Alen, Wim Casteleyn en Peppe Giacomazza.


 

Bij het openslaan van het boek vind je een quote waar het hele boek rond draait:

‘Elke chimpansee kan een steak bakken. Maar om een perfecte grillmeester te worden, heb je een beetje techniek nodig en enkele trucjes.”

Die techniek en trucjes én heerlijke recepten vind je terug in het boek ‘Chefs op hete kolen’.

 

Want de tijd van een worstje, hamburger, koteletje of een ribbetje op de BBQ bakken is voorbij. Barbecueën  is geëvolueerd tot een buitenfeest met heerlijke, originele gerechten en groenten.

Dankzij dit boek kunt u zelf de gerechten maken die de vier specialisten demonstreren, met de nodige tips en tricks.

 

U hoeft helemaal geen specialist te zijn om dit boek aan te schaffen. U vindt er alles in terug om je barbecuegerechten nog beter en smakelijker te maken. Bij de recepten staan steeds de benodigdheden, de bereidingswijze en prachtige foto’s van Heikki Verdurme.

 

Pascale Naessens schreef drie kookboeken uit de reeks ‘Pure Keuken’. Haar recepten zijn gebaseerd op een eenvoudige principe: groenten worden gecombineerd met vlees of vis of kaas of aardappelen, maar niet alles door elkaar. “Want dan wordt het onverteerbaar en voedsel dat slecht verteert wordt veel sneller omgezet in vet.”

Pascale is voorstander van een BBQ op gas met een deksel. “Je kunt dan de temperatuur eenvoudig regelen en je hebt het kookproces dan beter onder controle”.

 

Enkele van haar recepten uit het boek:

Zalm met warme olijven en tomaatjes

Met kruiden ingespoten reuzengarnalen op de grill

Spie van gegrilde paling en staartvis

 

Felix Alen is de bekendste feestenbouwer van Vlaanderen. Hij kan alles als het op roosteren, grillen en roken aankomt. Felix is de ontdekker van het vacuümkoken, een intussen algemeen verspreide kooktechniek.

De grillmeester is een echte hootskoolman. “Want echte venten spelen met vuur of koken met hete kolen”


Enkele recepten van Felix Alen:

Jambalaya met zeevruchten en Breydelham

Sint-Jacobsvruchten met gestoofde bladgroenten, erwtjes en kruidenboter

Zalmburgertjes met geitenkaas, salty fingers en ansjovisboter

 

Wim Casteleyn heeft een eigen traiteurzaak, is leraar aan de hotelschool in Oostende en is de keukenchef van onze Rode Duivels. Wim legt de nadruk op lichte en gezonde gerechten. Hij is een fan van de Oklahoma maar ook van een klassiek BBQ-toestel.

Gegrilde zeetong op de BBQ is voor Wim altijd een feest!

 

Enkele heerlijke gerechten van Wim Casteleyn:

Brochette van tongrolletjes, bladerdeeggebakje en saffraanrijst

Gepocheerde oester in een jus van groene erwten

Gegrild wafeltje van melkbrood met banaan en hazelnootpasta

 

Peppe Giacomazza kennen de kijkers van de kookzender Njam! zeker. Daarnaast is hij chef in het ouderlijk restaurant La Botte in Genk.

Zijn familie komt uit Sicilië en de Siciliaanse keuken is eenvoudig maar rijk aan smaken. Peppe kookt met dagverse producten op het ritme van het seizoen.

In zijn restaurant werkt Peppe met een Boretti op gas met twee kookzones, een teppanyaki en infraroodgrill. Je moet in La Botte zeker de Bistecca fiorentina eens proeven!

 

Peppe Giacomazza stelt o.a. deze originele recepten voor in het boek:

Sardines op Siciliaanse wijze

Risotto met oesters en prosecco

Tonijn met confituur van kappertjes

 

‘Chefs op hete kolen’ is een must voor elke BBQ-liefhebber. Een boek met vele tips, originele recepten en prachtige foto’s.

Wil je een perfecte grillmeester worden, moet je zeker dit boek aanschaffen. Met de recepten van de vier specialisten tovert u steeds een heerlijk gerecht op tafel.

Smakelijk!

 

ISBN: 9789401410038 - Hardcover - 176 blz. - Prijs: € 24,99 - Uitgeverij: Lannoo

Klik hier voor meer info