Recensie: Boudewijn - Naar het hart van de koning


Op Canvas is deze maand de vierdelige reeks 'Boudewijn - Naar het hart van de koning'  van Borgerhoff & Lamberigts TV te zien. Een prachtige reeks over het leven van Boudewijn, naar aanleiding van de twintigste verjaardag van zijn overlijden.


Naast deze prestigieuze reeks is er bij Borgerhoff & Lamberigts het gelijknamige boek verschenen. Door de vele getuigenissen in  'Boudewijn - Naar het hart van de koning' komen we meer te weten over onze voormalige koning.


Het boek geeft een perfect overzicht van het leven van Boudewijn (1930-1993).


Over zijn sombere jeugd, de koningskwestie in 1950 en zijn tegen wil en dank aantreden als koning in 1951, zijn rol in de Congo crisis en de moord op Lumumba, het huwelijk met Fabiola in 1960, Boudewijn weigert in 1990 de abortuswet te ondertekenen tot zijn onverwachte dood op 31 juli 1993.


De 33 getuigenissen van o.a. Wilfried Martens, Guy-Patrice Lumumba, Jean-Luc Dehaene, Noël Vassen en Mark Eyskens werpen een soms verrassend en nieuw licht op Boudewijn.

Voor velen was Boudewijn ‘le Roi triste’, maar volgens de getuigen was dat niet zo. Ze zien hem eerder als een ernstig man die zijn verantwoordelijkheid die hem erg vroeg was opgedrongen, zeer plichtbewust opnam.


'Boudewijn - Naar het hart van de koning'  is een uniek boek dat meer vertelt over de figuur en het leven van Boudewijn. Een vroom en sober man, die veel te vroeg en in ondankbare omstandigheden aan de macht kwam en het imago van een onzekere en schuchtere koning moeilijk van zich kon werpen. Een boek dat niet mag ontbreken in de boekenkast van elke royalist!


ISBN: 9789089313713 - Softcover - 192 blz. - Prijs: € 22,50 - Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts

Klik hier voor meer info