Gezien: Piet Piraat en het Zeemonster in de Siniscoop Sint-Niklaas


Woensdag 26 juni ging de vierde Piet Piraatfilm 'Piet Piraat en het Zeemonster' in première in de Siniscoop te Sint-Niklaas.

 

Ook wij van De Boekenkast waren aanwezig en zagen vele kleine piraten, samen met hun (groot)ouders genieten van de nieuwe avonturen van Vlaanderens bekendste Piraat.

 

Het verhaal

Piet Piraat, Stien Struis, Steven Stil en Berend Brokkenpap varen met de Scheve Schuit in ‘Piet Piraat en het zeemonster’ naar een nieuw avontuur.

Piet Piraat en zijn bemanning meren aan in het havenstadje Comino. Ze willen daar inkopen gaan doen, want al het eten aan boord is op.

Het eiland is bijna helemaal verlaten. Bijna alle inwoners zijn gaan vluchten voor een gevaarlijk zeemonster. Enkel Stella Struis, de zus van Stien Struis, en de mooie Maribel wonen nog op het eiland.


Dit is de kans voor Piet Piraat om het zeemonster te verslaan en om zo lid te worden van de Dappere Piraten Club. Tot nu toe zijn er slechts drie piraten lid van deze club, nl. Kapitein Keikop, Hendrik Eenoog en Lichtblauwbaard. Om lid te kunnen worden van deze club moet Piet Piraat, naast een zwaard veroveren en een schat vinden, ook een echt zeemonster verslaan.


Aan de eerste twee voorwaarden heeft hij al voldaan in een vorig avontuur. Het zeemonster verslaan wordt echter een lastiger karwei…


Zal het Piet Piraat en zijn maatjes lukken om met verenigde krachten het havenstadje te vrijwaren van alle gevaar?

Het antwoord op deze vraag krijg je in de nieuwste bioscoopfilm van Piet Piraat & zijn maatjes: 'Piet Piraat en het Zeemonster'.

 

Regie: Bart Van Leemputten

Cast: Peter Van De Velde, Dirk Van Vooren, Anke Helsen, Dirk Bosschaert, Free Souffriau, Henny Huisman en Loes Van den Heuvel.

Genre: Kinderfilm

Duur: 85 minuten

 

'Piet Piraat en het Zeemonster' elke dag om 14.30u en 17.00 u. Zondag ook om 11.00u in de Siniscoop te Sint-Niklaas.

 

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


Wij van De Boekenkast troffen voor aanvang van de film enkele enthousiaste bezoekers aan die maar al te graag op de foto gingen.

KLIK OP EEN FOTO OM TE VERGROTEN


De mening van de kijker:

Matheo en Luiz Bogiatzakis uit Sint-Niklaas vonden het een zeer leuke film. Matheo had het meest genoten van het zeemonster. Het werd pas spannend voor hem wanneer Piet Piraat Maribel gevangen nam.

 

De twee broers raden iedereen aan om naar de film te komen kijken. Morgen gaan ze op school aan iedereen vertellen dat ze naar 'Piet Piraat en het Zeemonster' in de Siniscoop geweest zijn!


Ook Ruben vond de film heel leuk. Piet Piraat was voor hem de max omdat hij het Gouden Schip kreeg. Mocht Ruben het voor het zeggen hebben, dan zou hij het zeemonster zijn hoofd er af hakken.


Marieke vond het ook een leuke film, trots vertelde ze tijdens de film dat ze geen enkele keer bang geweest. Bravo Marieke!