Gezien: Side Effects in de Siniclub te Sint-Niklaas


Siniclub-bezoeker van de week: Linda Crivits uit Sint-Pauwels


Linda Crivits uit Sint-Pauwels is een echte cinefiel. Ze ziet regelmatig een film in de Siniscoop en vooral het aanbod van de Siniclub vindt ze uitstekend.

“Ik schrijf recensies voor een tijdschrift en zie praktisch alle films in de bioscoop. Je kan wel stellen dat ik verslaafd ben aan de cinema”, aldus Linda.


“Het aanbod van de Siniclub is heel gevarieerd. Het programma is heel goed gekozen door de organisatoren. Ook tijdens het MOOV Filmfestival heb ik verschillende films gezien in de Siniscoop.

Een filmfestival dat echt de moeite waard was. Ik heb er pareltjes van films ontdekt.”

 

De film:

 

In de psychologische thriller ‘Side Effects’ van regisseur Steven Soderbergh maken we kennis met de zwaar depressieve patiënte Emily Taylor (Rooney Mara), die in behandeling is bij dokter Jonathan Banks (Jude Law).

 

Na vier jaar wachten komt haar man Martin (Channing Tatum) vrij uit de gevangenis en net op dat moment pleegt ze een zelfmoordpoging, die mislukt.

 

Emily beweert dat het om een ongeval ging, maar haar psychiater denkt dat er meer aan de hand is. Als laatste redmiddel schrijft dokter Banks haar het nieuwste antidepressivum Ablixa voor. En tot zijn grote opluchting wordt Emily beter.Maar het medicijn heeft ook bijwerkingen, Emily steekt in de keuken haar man dood met een mes en de politie vindt haar met het moordwapen in haar handen. Emily kan zich niet meer herinneren wat er is gebeurd en brengt haarzelf en dokter Banks in moeilijkheden...

‘Side Effects’ is een thriller met een sterk en boeiend verhaal vol met verrassende plotwendingen. De regisseur weet de kijker voortdurend op het verkeerde spoor te zetten.  Een film die de kijker aanzet tot nadenken, want iedereen neemt pillen zonder echt te weten wat we slikken.

 

 

Regie: Steven Soderbergh

Cast: Jude Law, Rooney Mara, Catherine Zeta-Jones, Channing Tatum, Vinessa Shaw,..

Speelduur: 106 minuten

 

Vertoning nog op zondag 16 juni om 11u en dinsdag 18 juni om 20u

Meer info en tickets op www.siniscoop.be

 

Meer info vindt u ook via  www.ccsint-niklaas.be

Wenst u de tweemaandelijkse e-filmnieuwsbrief te ontvangen?

Graag uw e-mailadres opgeven via info@ccsint-niklaas.be

 

Ook verstuurt CC Sint-Niklaas tweemaandelijks een (papieren) filmflyer Siniclub. Ook daarvoor kunt u uw adres opgeven via

info@ccsint-niklaas.be


Volgende Cineclub-film: Silver Linings Playbook

 

Het leven gaat niet altijd volgens plan. Pat Solatano is door de jaren heen alles verloren: zijn huis, zijn baan en zijn vrouw.

 

Na 8 jaar in een psychiatrische instelling gezeten te hebben, trekt hij weer in bij zijn ouders. Pat is vastberaden om zijn leven weer op de rails te krijgen door positief te blijven en zijn vrouw terug te winnen. Het enige wat zijn ouders voor hem willen is dat Pat weer met beide benen op de grond komt te staan en dat hij hun voorliefde voor de Philadelphia Eagles deelt.

 

Als Pat de mysterieuze Tiffany ontmoet, een meisje met haar eigen problemen en verleden, wordt het leven van Pat over hoop gegooid. Tiffany stelt voor om Pat te helpen zijn vrouw terug te krijgen, maar alleen als hij iets belangrijks voor haar doet. Die afspraak heeft vergaande gevolgen...


Regie: David O. Russell,

Cast: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Julia Stiles, Robert De Niro, Shea Whigham, Chris Tucker, Jacki Weaver,

Genre: Romantische Kom

Duur: 122 minuten


Vertoning op donderdag 20 juni om 14u30, zondag 23 juni om 11u en dinsdag 25 juni om 20u

Meer info en tickets op www.siniscoop.be