Recensie: Oren Wassen - Geert Hoste


Geert Hoste wou nooit meer een boek te schrijven. Het is niet alleen het schrijven, maar het boek moet ook gepromoot worden en dat is vermoeiend. En Geert heeft een verschrikkelijke hekel aan talkshows...


Tot er bij Uitgeverij Vrijdag een brief van een vrouwelijke fan uit Menen binnenkwam. Ze gaat elke dag slapen met een boek van Geert en schreef dat ze hoopvol zit te wachten op een nieuwe uitgave.

Iets waarmee ze kan lachen als ze naar bed gaat.

Met Pasen 2013 zit hij samen met zijn moeder naar De Ronde van Vlaanderen, de hoogdag voor de wielerliefhebbers, te kijken. Zijn moeder vraagt wat hij aan het doen is. 'Niets speciaals', zegt Geert. Hij vertelt haar over de brief van de fan.


De dag nadien neemt Hoste contact op met Uitgeverij Vrijdag en dit is het resultaat: een nieuw boek met de titel 'Oren Wassen'.

Het boek 'Oren Wassen' telt 47 onderwerpen. Sommige grappen zijn materiaal uit vorige shows, maar de meeste onderwerpen zijn nieuw.

Geert neemt de actualiteit onder de loep, maar vertelt ook uit zijn privéleven.

Thema's die de revue passeren zijn onder meer : Het Nederlands van Waalse politici, lees Elio Di Rupo, het einde van de TV-koks en de moestuinen die nu hip zijn, de elektriciteitscentrales, Vlaamse sekssymbolen, onze Vlaamse politici en de pikante sms'jes van Yves Leterme, de kerkleiders en natuurlijk mag onze Koninklijke familie niet ontbreken.


Over dit en nog veel meer geeft Geert zijn eigen kijk en mening zoals we hem kennen, met humor, aangevuld met opmerkelijke ‘statistieken’ à la Geert Hoste...

. De illustraties in het boek zijn gemaakt door zijn vrouw Veronique Puts.

'Oren Wassen' is zijn vijftiende boek. Een must-have voor de Geert Hoste fans!


ISBN: 9789460012082 - hardcover - 130 blz. - Prijs: € 12.50 - Uitgeverij: Vrijdag

Klik hier voor meer info