Gezien: Silver Linings Playbook in Siniclub Sint-Niklaas


Siniclub-bezoeker van de week: Dirk Van Overmeire uit Sint-Niklaas

Dirk Van Overmeire uit Sint-Niklaas komt graag naar de Siniscoop voor een niet-commerciële film te bekijken. Bij de Siniclub is hij hiervoor aan het juiste adres.


“Ik kies er meestal een ‘speciale film’ uit. De vertoning van deze week ‘Silver Linings Playbook’ sprak me wel aan en ik had vandaag de tijd om naar de bioscoop te komen. Ik vind het zalig om op donderdagnamiddag naar de Siniscoop te komen”, vertelde Dirk ons.Over het aanbod van de Siniclub-films is Dirk zeer tevreden. “Het aanbod van de films is zeer goed. Er staan kwalitatieve films op het programma. Een pluim voor de samenstellers van het aanbod.


Vroeger ging ik met mijn vrouw naar Brugge om er het filmfestival mee te maken. Gelukkig is er sinds dit jaar het MOOV filmfestival in Sint-Niklaas en konden we de uitstekende films in onze eigen stad bekijken.”


De film:

 

Het verhaal begint wanneer Patrizio Solitano jr. (Bradley Cooper) ontslagen wordt uit het psychiatrisch ziekenhuis. Zijn vrouw Nikki (Brea Bee) heeft hem verlaten en Pat gaat terug bij zijn ouders wonen.


Hij is er zeker van dat hij zijn vrouw opnieuw voor zich kan winnen en wil daar alles voor doen. Pat ontmoet bij zijn vriend Ronnie de jonge weduwe Tiffany Maxwell (Jennifer Lawrence). Tifanny mag dan misschien nog gekker zijn dan hemzelf, Patrizio hoopt via haar opnieuw in contact te komen met zijn vrouw.

Tiffany wil hem helpen, op voorwaarde dat hij meedoet aan een danswedstrijd...


En dan is er nog vader Pat Sr. (Robert De Niro), een illegale bookmaker die bijna al zijn geld verloren heeft met het wedden op footballwedstrijden. Hij krijgt een kans om al het verloren geld terug te verdienen...

Silver Linings Playbook is een Amerikaanse romantische komedie van regisseur David O. Russell. De film kreeg acht Oscarnominaties, waarvan alleen Jennifer Lawrence de Oscar voor Beste Actrice in de wacht wist te slepen.

De schitterende cast voor deze fictieve film wordt aangevoerd door Bradley Cooper en Jennifer Lawrence.


‘Silver Linings Playbook’ weet met het onderwerp psychiatrische stoornis een taboe in de kijker te zetten. Een onderwerp waar zeker aandacht aan mag geschonken worden.

 

Regie: David O. Russell,

Cast: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Julia Stiles, Robert De Niro, Shea Whigham, Chris Tucker, Jacki Weaver,

Genre: Romantische Komedie

Duur: 122 minuten

 

Vertoning nog op zondag 23 juni om 11u en dinsdag 25 juni om 20u

Meer info en tickets op www.siniscoop.be 

 

Meer info vindt u ook via  www.ccsint-niklaas.be

Wenst u de tweemaandelijkse e-filmnieuwsbrief te ontvangen?

Graag uw e-mailadres opgeven via info@ccsint-niklaas.be

 

Ook verstuurt CC Sint-Niklaas tweemaandelijks een (papieren) filmflyer Siniclub. Ook daarvoor kunt u uw adres opgeven via

info@ccsint-niklaas.be


Volgende Cineclub-film: Oh Boy

 

Hoe moeilijk kan het zijn om in het Berlijn van nu een kopje koffie te bestellen? Erg moeilijk, zo ondervindt drop-out Niko op een dag.

 

De dag begint al in mineur bij zijn (ex-)vriendin, en vanaf dat moment gaat het alleen maar bergafwaarts. Hij raakt zijn rijbewijs kwijt na een bizarre psychologische test, zijn bankrekening is geblokkeerd en een ontmoeting met een oud-klasgenoot pakt pijnlijk uit.

 

Gaandeweg begint er iets te dagen bij Niko. Tot nu toe kwam hij met zijn mooie ogen overal mee ...

 

Regie: Jan Ole Gerster

Cast: Tom Schilling, Alexander Altomirianos, Inga Birkenfeld

Genre: Komedie, Drama

Duur: 85 minuten

 

Vertoning op donderdag 27 juni om 14u30, zondag 30 juni om 11u en dinsdag 2 juli om 20u

 

Meer info en tickets op www.siniscoop.be