Recensie: Darkroom - Belinda Aebi


 

Op 24 maart vertrekt de 26-jarige Vincent Bracke naar 'The Big Apple', hij wil het als model maken in New York. Vincent is uitgekozen om het nieuwe gezicht te worden van Armani Jeans.


Maar de dag voor zijn vertrek naar New York wordt hij dood gevonden in een darkroom van de Sunbow. De Sunbow is een erotische club voor homo's gelegen in de Oude Schaapsmarkt te Gent, waar Vincent vaste klant is. De vinder van het lijk is Jurgen Van Acker, een brave huisvader.

Onderzoeksrechter Maud Gelderman komt ter plaatse in de homosauna en het is al vlug duidelijk dat het om moord gaat. Maud gaat met haar speurders Max en Gijs op onderzoek uit en maken kennis met de modewereld, een wereld die ze niet kennen. Al vlug ontdekken ze dat het een apart wereldje is en dat niets lijkt wat het is.

Maud en haar speurders komen tijdens de verhoren geen stap verder. De patholoog-anatoom doet een merkwaardige vaststelling tijdens de autopsie en er komen allerlei dingen aan het licht waardoor ze de zaak in een ander daglicht bekijken.


Het wordt duidelijk dat er vele mogelijke daders zijn met een motief om Vincent te vermoorden. Allereerst is er zijn vader Paul, een echte homohater. Dan zijn er nog de collega's uit de modewereld , zijn personal trainer en zijn vriend Geert die elk ook een motief hebben.
Het onderzoek verloopt uiterst moeilijk, maar Maud geeft niet op en wil kost wat kost de dader vinden. Maar wat ziet ze over het hoofd?

'Darkroom' is de vierde thriller van auteur Belinda Aebi uitgegeven bij uitgeverij Manteau. Belinda heeft met haar vorige boeken 'dubbelspel', 'Het geluid van stilte' en 'Het containermeisje' al bewezen dat ze veel in haar mars heeft. De boeken zijn stuk voor stuk pareltjes.


‘Darkroom’ is een thriller van de bovenste plank en het verhaal speelt zich af in het Gentse. Een fictief maar toch actueel verhaal. Denk maar aan de zinloos geweld dat sommige homo's en lesbiennes moeten ondergaan. Net zoals in haar voorgaande boeken is onderzoeksrechter Maud Gelderman en de rechercheurs Max en Gijs weer van de partij. De boeken zijn geen vervolgen op elkaar, maar telkens komt de lezer meer en meer te weten over hun levens.

Belinda typeert zich van andere schrijvers doordat in haar boeken geen bloederige toestanden of acties voorkomen. Ze kiest er voor om de psychologische spanning er in te houden en dat lukt haar perfect.


 

'Darkroom' is een verslavend boek dat spannend blijft tot op het einde. Als lezer denk je dat je de dader gevonden hebt, maar zoals in de magiewereld lijkt niets wat het is. Een sterke thriller en een echte pageturner!

 

ISBN: 9789022328361 - Paperback - 286 blz. - Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: Manteau

Klik hier voor meer info