Kunstenaar/Fotograaf Wim Tellier stelt zijn boek 'We Drift' voor in Antwerpen


Op zaterdag 29 juni was Wim Tellier te gast in boekhandel 't Stad Leest te Antwerpen om zijn fotoboek 'We Drift' voor te stellen. Wim Tellier kwam praten over zijn project en de vragen werden gesteld door Guillaume Van der Stighelen, die ook het voorwoord schreef in het boek.

Voor wie Wim Tellier niet kent, Wim is de fotograaf en kunstenaar die op 2 juni de grootste kunstinstallatie ooit los liet op de Schelde in Antwerpen. Het was de eerste kunstinstallatie ter wereld die gestuurd werd door de natuur. Op Canvas werd er een tweedelige documentaire uitgezonden over dit indrukwekkende kunstproject.

Voor Wim Tellier is het allemaal begonnen in 2006 met een blow-up foto van zijn zoontje. De foto van maar liefst 600m² heeft Wim gedeponeerd op de Grote Markt in Antwerpen. Dit heeft hij in verschillende wereldsteden herhaald.

In 2009 realiseerde hij de eerste kunstinstallatie op Antartica met foto's van 800m² op een sneeuw- en ijsvlakte van 30.000m². Dit jaar verraste hij in zijn thuisstad Antwerpen het publiek met de kunstinstallatie We Drift. De installatie nam een totale oppervlakte in van 1 miljoen m² en speelde zich eenmalig op de Schelde af. We Drift is de eerste kunstexpo ooit die getoond werd door aanwending van natuurlijke krachten.


Met het ambitieuze We Drift-concept, een installatie van 1.000.000 m2, wil Wim Tellier ons confronteren met de kwetsbaarheid van de aarde. En dat de natuur onvoorspelbaar is heeft Wim in levende lijve ondervonden. De kracht van de stroming die mee werd opgejaagd door de wind, in combinatie met een om veiligheidsredenen iets verlate start, zorgden ervoor dat de expo niet ten volle tot haar recht kon komen.

Het boek laat de kunstenaar aan het woord over het ontstaan van het project, de uitdagingen en de verschillende unieke locaties waar hij geweest is. In 2,5 jaar reisde hij de wereld rond.

De foto's zijn genomen in 50 verschillende landen op maar liefst 1000 plaatsen en zijn genomen vanuit de lucht met behulp van een kite.


Je kan vanuit je luie zetel dit boeiende project mee volgen vanaf de making of, de opbouw tot de beelden van de kunstinstallatie op 2 juni in Antwerpen. Achteraan in het boek staan alle 1000 foto's van individuen die Wim gefotografeerd heeft voor zijn project.

Het is een mooi boek met een hardcover met de rode pleister op, dat het logo is van We Drift. Dit logo is ook terug te vinden in de landschappen die Wim fotografeerde en staat symbool voor de schoonheid en de kwetsbaarheid van onze planeet. Het boek is zowel in het Nederlands als in het Engels geschreven.


 

ISBN: 9789401409537 - Hardcover - 304 blz. - Prijs: € 45,00 - Uitgeverij: Lannoo

Klik hier voor meer info

 

KLIK OP EEN FOTO OM TE VERGROTEN