Recensie: Splinters - Ivette bens


Bij Uitgeverij CPRomance is er de dichtbundel ‘Splinters’ van Ivette Bens verschenen.

De 58-jarige Ivette uit Malle schrijft toegankelijke, begrijpbare poëzie voor een breed publiek.


De liefde voor de natuur is de leidraad in haar gedichten. De bundel bevat 46 mooie gedichten, die samen met de kleuren- en zwartwitfoto's van Jeff Weyten, Nancy Huysmans en Bart Huysmans een unieke combinatie van gevoelens en momenten uit het leven vormen.


Je voelt zo dat de gedichten van Ivette recht uit haar hart komen. De manier waarop de auteur situaties en gevoelens weet te omschrijven is gewoonweg prachtig.


‘Splinters’ is een prachtig boek met een hardcover. Het is gedrukt op kwalitatief papier en elk gedicht is voorzien van een prachtige foto. De ontwerpers Rianne Lampers en Ronald Helmstrijd mogen dan ook terecht vermeld worden.


‘Splinters’ van Ivette Bens, een boek om te lezen, te herlezen en om over na te denken.


Als afsluiter een gedicht van Ivette Bens uit haar dichtbundel:


Hef het glas, mijn liefste

Hou de dageraad even

voor me vast, wil je

dan pluk ik de bloemen

fris van morgendauw

 

en door de ochtendnevel

zien we de zon weer klimmen

mijn lief, ik hou zoveel van jou  

 

***

 

Hou even de bloemen

vast voor me, wil je

dan kus ik zacht

jouw volle lippen en je haar

 

en in de rode glooiing van de kim

zien we de nacht weer komen

mijn lief, de wijn wordt goed dit jaar

 

ISBN 9789491300127 - Hardcover 64 blz. - Prijs € 17,50 - Uitgeverij: CPRomance

Klik hier voor meer info