Filmrecensie: Milo - Berend & Roel Boorsma


De 10-jarige Milo (Lorcan Bonner) heeft een zeldzame huidaandoening en moet zich dagelijks van top tot teen met witte crème insmeren. Hij weet zelf niet zo goed welke ziekte hij heeft.

Milo wordt hiervoor gepest op school en de enige die hem begrijpt is Caitlin, het nieuwe buurmeisje.


Milo zou doodgraag mee gaan op schoolkamp, maar dat mag hij niet van zijn overbezorgde ouders. Vooral vader Brand (Stewart Graham) is absoluut tegen het schoolkamp.

De diep teleugestelde Milo besluit dan maar weg te vluchten, zijn klasgenoten achterna. Onderweg komt de jongeman terecht bij Star (Charlotte Brandley) en Mickey (Jer O’Leary), een bejaard crimineel koppel. Het koppel kidnapt Milo en hoopt met het losgeld hun schulden te kunnen betalen.


De ouders van Milo starten wanhopig de zoektocht naar hun zoon. Ondertussen ontdekt Milo waarom zijn ouders nooit hebben verteld wat zijn grote geheim precies is...

‘Milo’ is een prachtige film van de gebroeders Berend en Roel Boorsma. Beide regisseurs konden voor ‘Milo’ op een sterke cast rekenen.


Deze film kon ons bekoren met zijn mooi verhaal, de prachtige beelden en muziek, met een thema uit het leven gegrepen, dat er voor zorgt dat 'Milo' een jeugdfilm is die aanzet tot nadenken.


‘Milo’ is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen.

Deze Ierse/Nederlandse productie werd een terechte publiekswinnaar op het recentste Jeugdfilmfestival (2013)

 

De speelfilm Milo is beschikbaar op DCP (verhuur)

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Aanbevolen leeftijd: vanaf 10 jaar

Regisseur: Berend & Roel Boorsma

Land: Nederland

Productiejaar: 2012

Speelduur: 94 min.