Gezien: Star Trek XII - Into Darkness in 3D in de Siniscoop te Sint-Niklaas


Sinds begin deze maand loopt in de Siniscoop de film ‘Star Trek XII Into Darkness’. Deze 3D film is het vervolg op de in 2009 uitgebrachte film ‘Star Trek - The Future Begins’. Voor de vele fans was het lang wachten op een vervolg, maar het resultaat is het wachten meer dan waard.


‘Star Trek XII Into Darkness’ van regisseur J.J. Abramsis een fantastische film vol actie, spanning, drama en knap acteerwerk, en dit alles in 3D!

 

Het verhaal begint wanneer de USS Enterprise een bezoek brengt aan de planeet Nibiru om er een primitieve beschaving te observeren. Bij een vulkaanuitbarsting komt het leven van Spock (Zachary Quinto) in gevaar, Kapitein James T. Kirk (Chris Pine) wil Spock redden en geeft noodgedwongen zijn verscholen positie op tegenover de bewoners van de planeet en schendt daarmee het verbod om contact te maken met een primitieve beschaving.

Terug op de aarde aangekomen wordt Kirk hiervoor berispt. Admiraal Christopher Pike (Bruce Greenwood) neemt opnieuw het commando over van de Enterprise en Kirk wordt gedegradeerd tot eerste officier.

Maar dan gebeurt er een drama. Pike en enkele andere officieren worden tijdens een vergadering gedood door voormalig Starfleet-agent John Harrison (Benedict Cumberbatch). Kirk wordt opnieuw de kapitein op de Enterprise en krijgt de opdracht om Harrison uit te schakelen....


Regie: J.J. Abrams

Cast: Chris Pine, Zachary Quinto, Benedict Cumberbatch, Simon Pegg, Zoe Saldana, Alice Eve,...

Speelduur: 132 minuten


De mening van de kijker:

‘Star Trek XII Into Darkness’ is een film die in de smaak valt van de bezoekers. Vrijdag 14 juni waren we aanwezig in de Siniscoop en noteerden alleen maar positieve reacties.


Iets voor acht uur troffen we Nancy Van Haevere en Frederik Sonnaert aan, gewapend met popcorn en frisdrank, op weg naar zaal 5. Het is al enkele jaren geleden dat het koppel nog een Star Trek-film gezien heeft, maar de verwachtingen zijn hooggespannen.


“ Ik verwacht van deze film in 3D iets speciaals. Ik heb al een paar films in 3D gezien en dat is toch veel spectaculairder dan een gewone film. Ik ken de acteurs niet uit de film, want het zijn allemaal andere geworden dan in de eerste films”, aldus Nancy.


Na de vertoning ging het koppel met een goed gevoel huiswaarts. Star Trek Into XII Darkness is een steengoede film!


 

Joey Vercauteren kwam samen met zijn vader naar de film kijken. Ook zij waren razend enthousiast over de nieuwste Star Trek.

“De film was heel goed, ook het geluid en de special effects waren geweldig”, vertelde Joey. Het lievelingspersonage van Joey is Kapitein James Kirk.

Ook vader Vercauteren vond het een fantastische film. “Deze film is met dezelfde personages uit de eerste Star Trek-films en dat was leuk om te zien. Ook de 3D-effects zijn meer dan geslaagd.”


 

M. Herremans kwam samen met vrienden naar de Siniscoop.  Het gezelschap vond het een goede remake met vele elementen van de oude films. Ook het feit dat het in 3D was, kon op veel meeval rekenen van de vrienden. Hun lievelingspersonage is Spock.


 


‘Star Trek Into Darkness’, elke dag om 14.30u - 17.00u  - 20.00u - 22.30u in de Siniscoop te Sint-Niklaas


Bekijk het volledige programma op www.siniscoop.be