Recensie: Verloren Vrouw - Gillian Flynn


'Verloren Vrouw' is het derde boek van Amerikaanse auteur Gillian Flynn. Het boek is eerder verschenen onder de titel 'Donker Hart'.

'Verloren vrouw' is het verhaal van Amy Elliot Dunne en Nick Dunne. Amy is een rijke, beeldschone en talentvolle vrouw en enig kind van Rand en Marybeth Elliot. Haar ouders zijn beiden psycholoog en schrijvers van de succesvolle kinderboekenserie 'Amazing Amy'. Dankzij het geld dat Amy gekregen heeft van haar ouders voor de opbrengst van de Amazing Amy-boekenserie, kan Amy het haar veroorloven om niet te werken.


Amy is getrouwd met Nick en het koppel woont in New York. Ze zijn samen zo gelukkig, tot het noodlot toeslaat. Nick verliest zijn werk als schrijver en zijn moeder wordt ernstig ziek. Omdat New York voor Nick niets meer te bieden heeft, besluit hij terug te keren naar zijn geboortedorp Carthage in Missouri. Amy is hiermee niet gelukkig en hoopt dat het verblijf van tijdelijke aard is.

In Carthage kan Nick dankzij het geld van Amy een pub De Bar uitbaten. Dit doet Nick samen met zijn tweelingszus Margo. Voor de buitenwereld zijn de Dunnes nog steeds het perfecte koppel, maar beiden voelen zich diep ongelukkig.

Op 5 juli is het de vijfde huwelijksverjaardag van Nick en Amy. Naar jaarlijkse gewoonte moet Nick opdrachten oplossen voor hun huwelijksverjaardag. Maar wanneer hij thuis komt van De Bar staat de deur van hun huis wijd open en is de woonkamer overhoop gehaald.


Van Amy is geen enkel spoor. De politie is er zeker van dat Amy vermoord is en Nick wordt meteen de hoofdverdachte. Er worden zoektochten opgestart, maar zonder resultaat. Tijdens het forensisch onderzoek worden op Nick's computer verdachte zoekopdrachten gevonden.

 

Dan zijn er nog verschillende mensen die vertellen dat Amy bang was voor haar echtgenoot en dingen voor hem verborgen hield. Ook al is alle bewijs tegen hem, Nick houdt vol dat hij onschuldig is. Maar hoe kan hij dat bewijzen?


Nick besluit om de zoektocht die Amy gemaakt heeft op te lossen. Tijdens de zoektocht ontdekt Nick dat zijn vrouw niet is wie hij dacht dat ze was en de bewijzen tegen hem blijven zich opstapelen.

Van Amy is geen enkel spoor te bekennen. Wat is er gebeurd met haar?

‘Verloren Vrouw’ was mijn eerste kennismaking met het werk van Gillian Flynn en het was een fantastische ervaring.

Het verhaal wordt afwisselend verteld door Nick en Amy. De personages worden levensecht weergegeven en als we eens rondkijken in onze eigen omgeving, kent ieder van ons ook wel een droompaar zoals de Dunnes. Maar voor de buitenwereld blijft soms veel leed verborgen.


Het verhaal van Nick en Amy wordt haarfijn gereconstrueerd en de lezer krijgt een volledige inkijk in het leven van het koppel.


Een boeiend verhaal dat op geen enkel moment verveelt en spannend blijft tot op het einde. Een echte aanrader!


Gillian Flynns eerste boek 'Teerbemind' ontving in 2006 twee Dagger Awards van de Britse Crime Writers Association en haalde de shortlist van de CWA Gold Dagger Award en de Edgar Award. Het was voor het eerst dat een boek werd bekroond met twee Daggers.


Haar tweede boek was in 2010 het alom geprezen 'Duisternis'. Het in 2012 uitgebrachte ‘Gone Girl’, de Engelse titel van dit boek 'Verloren Vrouw', betekende voor haar de grote doorbraak. Er zijn inmiddels al 2,5 miljoen exemplaren van deze bestseller verkocht.


Vooraleer ze full-time auteur werd, werkte ze als journalist en recensent voor Entertainment Weekly.


Haar boeken zijn gepubliceerd in 28 landen. Voor elk boek is er een filmdeal. Gillian is nu het scenario aan het schrijven voor 'Gone Girl'.


ISBN: 9789022566893 - Paperback - 448 blz. - Prijs: € 12,50 - Uitgeverij: Boekerij

Klik hier voor meer info