Recensie: Jommeke 265 - Papegaaienbruiloft


Het verhaal begint wanneer Moka, een papegaai uit India, in Zonnedorp aankomt na een lange vlucht. Hij brengt het goede nieuws dat Hasan, de kozijn van Flip, gaat trouwen met Miara en Hasan wil dat Flip het trouwfeest organiseerd en dat hij het koppeltje in het huwelijk verbindt.


‘s Anderendaags wil Flip vertrekken in het gezelschap van zijn vrienden. Maar Jommeke ligt in bed met griep, Filiberke speelt voor brievenbus en heeft geen tijd en Annemieke én Rozemieke hebben tandpijn... Flip en Moka besluiten, samen met Choco en Pekkie, de Glazen Bol te nemen richting India.


Daar aangekomen slaat het noodlot opnieuw toe. Vlak voor het huwelijk wordt Hasan gevangen genomen en even later nemen twee boeven een aantal papegaaien en Pekkie mee. De twee zijn dierenhandelaars die de dieren proberen te verkopen...

Tijd voor Flip en Choco om terug naar huis te vliegen met De Glazen Bol en de hulp van Jommeke en Filiberke in te schakelen.


Album nr. 265 ‘Papegaaienbruiloft’ is een strip vol met avontuur, actie en verliefde papegaaien. Een leuk verhaal met Flip in de hoofdrol en waarin Barones Mallemeulemolen uit album 25 ‘De Zeven Snuifdozen’ nog een rolletje in krijgt.


Met de vakantie in aantocht een leuk boek voor uw zoon/dochter!


ISBN: 9789462100329 - Softcover - 48 blz. - Prijs: € 4,95 - Uitgeverij: Ballon Comics

Meer info op www.ballonmedia.com