DVD Recensie: Enemies Closer - Peter Hyams


De film begint wanneer er een vliegtuigje aan de Amerikaans-Canadese grens in het meer neerstort, met aan bood verschillende kilo’s heroïne.

 

Het lokale politiekorps krijgt het bezoek van een bende die zich uitgeven voor Canadese politieagenten. De leider van de bende, Xander, (Jean-Claude Van Damme) doodt het hele politiekorps en gaat op zoek naar de drugs.


Op het eiland wonen alleen boswachter Henry (Tom Everett Scott) en een gepensioneerde man. Henry krijgt het bezoek van Clay (Orlando Jones), die nog een eitje te pellen heeft met Henry. Die zag in zijn periode als NAVY Seal zich ooit verplicht om Clays broer dood achter te laten tijdens een missie. Clay heeft hem dat nooit kunnen vergeten en zint op wraak.

Op het moment dat Henry wordt verplicht zichzelf te doden van Clay, wordt het duo betrapt door Xander en zijn mannen. De twee weten ternauwernood te ontkomen en besluiten om noodgedwongen de handen in elkaar te slaan. Het lijkt de enige manier om te overleven…

 

‘Enemies Closer’ van regisseur Peter Hyams is een knappe actiefilm met Jean-Claude Van Damme in de rol van de slechterik. Een film met een goed verhaal en uitstekende vechtscènes die de fans van onze Muscles from Brussels zeker zullen waarderen.

 

Vooral het gevecht in de bomen tussen Henry en Xander is fantastisch in beeld gebracht. ‘Enemies Closer’ is een pareltje dat we u alleen maar kunnen aanraden!

Technische fiche DVD

 

Regie: Peter Hyams

Scenario: Eric Bromberg, James Bromberg

Productie: Moshe Diamant, Bobby Ranghelov, Courtney Solomon

Cinematografie: Peter Hyams

Muziek: Tony Morales

Montage: John Hyams

 

EAN: 4013549053310

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 83 minuten

Schermformaat:2.40:1

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

 

 

Artistieke fiche

Tom Everett Scott: Henry

Jean-Claude Van Damme: Xander

Orlando Jones: Clay

Linzey Cocker: Kayla

Christopher Robbie: Sanderson

Zahary Baharov: Saul

 

‘Enemies Closer’ wordt door Splendid Film uitgebracht op DVD en Blu-ray.