Recensie: Vangnet - Tille Vincent


Voor alle liefhebbers van Code 37 is er goed nieuws. Bij uitgeverij Lannoo verscheen het nieuwste boek 'Vangnet'

 

 

‘Vangnet’ is het negende boek in de reeks gebaseerd op de vtm-serie Code 37, dat zich afspeelt bij de zedenpolitie in Gent.

 

Dit keer komt er op het politiebureau een verontrustend telefoontje binnen van dokter Devit uit het Jan Palfijnziekenhuis in Gent. Hannah Maes gaat ter plaatse en heeft er een gesprek met de dokter. Het gaat om de bijna tweejarige Mona Deschutter, die gisteren is binnengebracht met een gebroken arm door een onbekende man.

 

Maar tijdens een onderzoek blijkt dat er meer aan de hand is met Mona. Het kleine meisje heeft verschillende niet-behandelde breuken en kneuzingen en is een slachtoffer van kindermishandeling en seksueel misbruik.

 

Hannah geeft haar team de opdracht om Nicole Deschutter, de moeder van Mona te zoeken. De moeder is snel gevonden, ze is een ex-junkie en lijdt aan psychoses. Hannah denkt de dader te pakken te hebben als ze hoort dat de vriend van Nicole ooit veroordeeld werd voor pedofilie.

 

Als moeder van twee kinderen is deze case extra zwaar voor Hannah.  Ze heeft het moeilijk zowel op professioneel als op privégebied. Haar werk vergt veel energie van haar en is soms moeilijk te combineren met haar gezin. Hierdoor komt haar relatie met Koen onder druk te staan. Hannah is moe en een burn-out is niet veraf.

 

Dan komt er nog eens bij dat Kevin het team verlaat en Charles ziek is. Maar Hannah bijt zich, samen met Bob en met een nieuwe collega, vast in de zaak. Ze zet alles op alles om de dader te pakken..

 

'Vangnet' is een detectiveverhaal geschreven door auteur Tille Vincent. De auteur uit Borgerhout schrijft boeken in heel wat genres voor kinderen en volwassenen. Code 37 is haar meest bekende fictiereeks.

 

In haar allernieuwste boek neemt de auteur je 269 pagina's mee in een nieuwe, spannende zaak. Een must-read voor alle Code 37 liefhebbers! Maar ook als je de serie niet kent, is het boek een echte aanrader!

 

Eerder verschenen in de Code 37 reeks:

 

  • In Gods naam
  • Honden
  • Hoog spel
  • Walging
  • Latina
  • Omnibus (Taboe,Waanbeelden, Fanmail)
  • Kaviaar
  • Sporen

 

ISBN 978 9401 415033 - Paperback - 269 blz. - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Lannoo