Filmtip: Booster in Siniscoop Sint-Niklaas


‘Booster’ is een jongerenfilm gebaseerd op het boek 'Wolken en een beetje regen' van Dirk Dobbeleers en Marc Hendrickx.

 

De vijftienjarige Brent Bauwens is met zijn ouders pas van Tielt naar Tienen verhuisd. Hij heeft het thuis niet gemakkelijk en voelt zich alleen. Met zijn BMX verkent hij de stad. Op een plein ontmoet hij een groep jongeren die hun vrije tijd doorbrengen met skaten.

 

Eén van hen is de vijftienjarige Jimmy. Jimmy is opgegroeid zonder moeder en is al verschillende keren in aanraking geweest met het gerecht. Nu heeft hij een werkstraf gekregen, maar zich aan de regels houden is voor Jimmy onmogelijk. Nog steeds rijdt hij rond met een opgefokte Suzuki. Jimmy is ook de leider van de groep jongeren en zijn wil is wet.

Net zoals Jimmy heeft de groep jongeren een hekel aan wetten en regels. Al vlug wordt Brent het slachtoffer van Jimmy's pestgedrag. De enige waar Brent steun aan heeft is Lise. Brent wordt verliefd op haar, maar hij is niet de enige, Jimmy heeft ook een oogje op haar.

 

Jimmy daagt Brent uit voor een straatrace met als inzet een kus van Lise voor de winnaar. Brent neemt het op tegen Jimmy in de gevaarlijke Brusselse binnenstad..

 

‘Booster’ is een heel realistische film met een herkenbaar verhaal voor jongeren in problemen. Deze film speelt zich af binnen en buiten de schoolmuren en laat zien wat de jeugd bezig houdt.

 

Iedereen kent wel een macho zoals Jimmy en jongeren die gepest worden zoals Brent. Deze film maakt jongeren bewust met wat ze aanrichten door anderen te pesten.

 

Deze beklijvende film over pesten, verliefdheid, verkeersagressie en de gevolgen ervan is geschikt voor een ruim publiek.

 

‘Booster’ doet jongeren nadenken en brengt hen tot inzicht dat pesten en verkeersagressie verstrekkende gevolgen kunnen hebben.

 

Regie: Daniel Lambo

Cast: Aäron Roggeman, Anna Jaeger, Jurgen Delnaet, Joke Devynck, Maurits De Baets, Lisa Ahenkona, Kader Gurbüz

Genre: Drama

 

'Booster', elke dag in Siniscoop in Sint-Niklaas

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijker:

Leen Verley uit Kieldrecht vond 'Booster' een mooie film.

 

"Een mooie en spannende maar ook droevige film", was haar reactie na afloop.

 

"Een echte aanrader voor de jeugd. Ik geef deze film 9 op 10", zei Leen na afloop van de film.


Zoë Weyns uit Hamme vond 'Booster' een goede film.

 

"Een jeugdfilm over vriendschap maar ook over pesten.  Het mooiste moment van de film was voor mij het einde. Iedereen was samen en ze waren allen vrienden."

 

"'Booster' is een film die ik iedereen wil aanraden. Voor mij zijn Laura en Ilse de beste acrtices uit de film. Ik geef deze film 8 op 10."


Marieke Verley uit Kieldrecht vond 'Booster' een spannende en mooie tienerfilm.

 

"Het beste moment voor mij was wanneer het ongeval gebeurde. 'Booster' is een film die ik zeker iedereen wil aanraden. Het is een film met vele emoties", aldus Marieke.

 

Marieke komt dikwijls naar Siniscoop in Sint-Niklaas. Ze ziet graag Vlaamse tienerfilms en kinderfilms.


Anouk De Langhe komt geregeld naar de Siniscoop. Haar voorkeur gaat uit naar horror, komedie, drama en waargebeurde films.

 

"'Booster' is een film over pesten, jeugd en vriendschap, het is een goede film die van mij 8,5 op 10 krijgt", vertelde Anouk.

 

"Het beste moment van de film was als na de straatrace één van de jongeren in het ziekenhuis lag en dat ze daar allemaal vrienden werden."

 

 

"'Booster' is zeker een aanrader, het is een film dat je iets laat inzien."