MOOOV Filmfestival: The Lunchbox in Siniscoop


Mumbai, India. Ila is een huisvrouw die elke voormiddag het middageten voor haar man klaarmaakt. De lunchbox komt dan via een speciale koerier op het bureau van haar gemaal terecht.

 

Om haar liefdesleven wat op te vijzelen doet ze extra haar best en kruidt ze het eten met speciale specerijen, die volgens haar buurvrouw het effect hebben van een afrodisiacum. Maar met de verzending van het pakketje loopt het mis. De lunchbox komt op een andere plaats bij de verkeerde persoon terecht. 

Met name bij een verzuurde, uitgebluste bureaucraat (en weduwnaar), en dat enkele weken voor zijn pensionering. De man is uiterst verwonderd over de speciale behandeling. Hij stuurt de lunchbox terug, maar voegt er nog vlug een boodschap aan toe.

 

Al snel heeft de huisvrouw door dat haar voedselpakketten bij de verkeerde persoon terechtkwamen en zij begint met de bureaucraat te corresponderen.

 

THE LUNCHBOX is een heerlijke feelgoodpublieksfilm, goed geacteerd, kleurrijk én smakelijk!

 

Regie: Ritesh Batra

Cast: Irrfan Khan, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddiqui

Genre: Drama

Duur: 104 minuten

 

Het MOOOV Filmfestival loopt nog tot en met 4 mei in Siniscoop in Sint-Niklaas

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijker:

Linda uit Sint-Niklaas vond 'The Lunchbox' aangrijpende en indringende film. "Een echt Indische film", was de eerste reactie van Linda.

 

"Ik heb voor deze film gekozen omdat het een film is waar het systeem van lunchboxbedeling in Mumbai aan bod komt. Ik heb daarover op tv al eens een reportage gezien.

 

Ik geef deze mooie film een 8 op 10."


Ook Marleen Blommaert uit Sint-Niklaas vond 'The Lunchbox' een prachtige film.

 

"Een zeer mooie maar tegelijk ook een beetje trieste film. Het is wel interessant om te zien hoe andere culturen leven", vertelde Marleen.

 

"Het einde was voor mij het beste moment van de film. Het laat alles open, alles is nog mogelijk. Ik geef 'The Lunchbox' 8 op 10"


Volgens Rani was 'The Lunchbox' een goede film met een mooie boodschap achter het sober verhaal.

 

"'The Lunchbox' is een film over jaloezie, twijfel en geheimen. Ik geef deze film 7,5 op 10."

 

"Het beste moment van de film was voor mij wanneer de man zat te kijken naar de vrouw die wachtte in het café op hem."

 

"Het MOOOV Filmfestival is een unieke kans om minder bekende films met een culturele boodschap te zien. 'The Lunchbox' was voor mij de uitschieter uit het aanbod."