Recensie: Heylen en de Herkomst - Martin Heylen


Op VIER loopt de reeks ‘Heylen en de Herkomst’ waarin Martin Heylen met een exotische BV naar het land van zijn of haar oorsprong reist.

 

Martin trok met met Jani Kazaltzis naar Griekenland, met Barbara Sarafian naar Armenië, met Meyrem Almaci naar Turkije, met Svetlana Bolshakova naar Rusland, met Elodie Ouedraogo naar Burkina Faso, met Aagje Vanwalleghem naar Brazilië, met Tatiana Silva naar Kaapverdië en met Prem Radhakishun naar Suriname.

 

Naast het schitterende televisieprogramma is er nu ook het boek over de reeks te koop. Want journalist én reiziger Martin Heylen hield tijdens zijn reizen een dagboek bij. Het boek geeft een meerwaarde aan het programma, want het boek gaat verder, daar waar de televisiereportage stopt.

 

‘Heylen en de Herkomst’ is een verslag van de acht reizen die Martin maakte in zes maanden. Het gaat zowel over de acht bekende mensen op avontuur in hun land van origine als over het leven achter de schermen van het televisieprogramma. Zowel de cameraploeg, regisseurs, de redactie als de producer krijgen een plaatsje in dit boek.

 

Het zijn stuk voor stuk interessante verhalen geworden, waarin je de mens achter de BV beter leert kennen. Met een lach en een traan vertellen ze over hun familie, hun roots en leggen ze hun ziel bloot, wat prachtige en ontroerende gesprekken oplevert.

 

De lezer komt steeds weer opnieuw een onbekende en verrassende kant van de bekende persoon te weten. Martin heeft zijn boek zo geschreven alsof je zelf mee op reis trekt met het gezelschap.

 

‘Heylen en de Herkomst’ is een fraai boek met prachtige foto’s dat gemakkelijk leest. Een boek verdeelt in acht grote hoofdstukken. Een ideaal boek om wanneer je even tijd of zin hebt, een hoofdstuk te lezen.

 

Ook al heb je de reeks niet gezien op VIER, dan nog is het boek zeker de moeite waard om aan te schaffen!

 

ISBN: 9789022329733 - Hardcover - 256 blz. - Prijs: € 22,50 - Uitgeverij: Manteau