Recensie: Vertongen & Co 8: De Vloek van de Japanse Vaas - Hec Leemans/Swerts & Vanas


In ‘De Vloek van de Japanse Vaas’ is Fernand Costermans het beu dat iedereen alles breekt in zijn ‘antiekzaak’. Fernand is kwaad en wanhopig en gooit de overgebleven borden en tassen zelf op de grond.

 

Op het moment dat hij een vaas wil stukgooien houdt Markske hem tegen. Mark zoekt nog een geschenk voor de oma van Boma en hij denkt dat ze die vaas zeker mooi zal vinden.

 

De vaas is nog maar net verkocht of Fernand Costermans krijgt het bezoek van twee Japanners. Ze zoeken een kostbare vaas, het blijkt om de vaas te gaan die Fernand net aan Markske heeft verkocht.

 

De twee zijn nog maar net vertrokken of er staat opnieuw een Aziaat voor de deur van Fernand. Ook hij zoekt die vaas en biedt er zelfs 50.000 euro voor.

 

Waarom hebben die Japanners zoveel interesse in die vaas? Fernand ruikt geld en doet er alles aan om de vaas opnieuw in zijn bezit te krijgen…

 

‘De Vloek van de Japanse Vaas’  is het achtste stripverhaal in de reeks ‘Vertongen & Co’ . Het is een spannend verhaal waarop onze vrienden beroep doen op inspecteur Porei, die de zaak van de mysterieuze vaas moet oplossen.

 

‘De Vloek van de Japanse Vaas’  bevat een leuk verhaal, uiteraard met de nodige humor en een spannend einde. Met de onhandige, naïeve maar zeer populaire en sympathieke Mark Vertongen valt er steeds iets te beleven!

 

Kijk alvast uit naar album nummer 9: De Laatste Vampier’, dat binnenkort verschijnt!

 

ISBN: 9789002255991 - Softcover - 32 blz. - Prijs: € 5,99 - Uitgeverij: Standaard Uitgeverij