DVD Recensie: Like Father, Like Son - Hirokazu Koreeda


Ryota Nonomiya (Masaharu Fukuyama) is een succesvol architect die getrouwd is met Midor (Machiko Ono) en samen hebben ze een zesjarige zoon, Keita.

 

Alles verloopt rustig voor de familie tot Ryota en Midor het schokkende nieuws vernemen van de directie van het ziekenhuis dat zes jaar geleden hun baby is verwisseld met een andere baby.

 

Een schooltest wees uit dat de bloedgroep van Ryusei niet paste bij die van zijn ouders en zo is de directie erachter gekomen dat Keita en Ryusei opgegroeid zijn in een andere familie.

Ryota en Midor blijken dus niet de biologische ouders te zijn van Keita, ze hebben al die tijd iemand anders kind opgevoed, en hun wereld stort in.

 

De familie Nonomiya maakt kennis met meneer en mevrouw Saiki en hun zoontje Ryusei.

De beide families zijn als het ware elkaars tegenpolen. Vader Yudai (Lily Franke) is meer het chaotische type, hij heeft een eigen winkeltje en ziet zijn kinderen bijna voortdurend in tegenstelling tot de ernstige en ambitieuze Ryota, die keihard werkt en weinig tijd heeft voor zijn gezin.

 

Samen moeten ze er trachten een oplossing te vinden in deze delicate kwestie. Het is vooral voor Ryota zwaar om een beslissing te nemen. Moeten de koppels de jongens omwisselen of houden ze het kind dat ze zes jaar als hun zoon hebben gezien?

‘Like Father,Like Son’ is een Japanse film van regisseur Hirokazu Koreeda. Het is een emotionele, mooie film die aanzet tot nadenken. Hoe zou je zelf reageren mocht je in de schoenen staan van Ryota? Moet je voor je eigen bloed kiezen of voor de jongen die je zes jaar lang opgevoed hebt als je eigen zoon?

 

‘Like Father,Like Son’ is een aangrijpend familiedrama, rustig opgebouwd en zeer goed in beeld gebracht. Een film waar je als kijker stil van wordt.

 

De film werd succesvol onthaald en heeft Juryprijs op het Filmfestival van Cannes 2013 gewonnen. ‘Like Father, Like Son’ is vanaf heden verkrijgbaar op DVD.

Technische gegevens DVD:

 

Regie: Hirokazu Koreeda 

EAN: 5425019007966

Taal: Japans en Frans met Nederlandse en Franse ondertitels

Speelduur: 120 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Alle leeftijden

 

‘Like Father, Like Son’ wordt door Lumière uitgebracht op DVD.