DVD: Witching & Bitching - Alex de la Iglesia


 

José (Hugo Silva) is de leider van een uit nood geboren bende criminelen. Vermomd als straatartiesten besluiten ze een pandjeshuis te overvallen. Wanneer hun vluchtauto echter niet klaarstaat besluiten ze met een gekaapte taxi naar Frankrijk te vluchten om de politie te vermijden.

 

In het grensplaatsje Zugurramurdi stopt het gezelschap bij een restaurant dat een heksengrot blijkt. Intussen is Jose’s ex-vrouw Sylvia achter de toedracht van de overval gekomen en gaat zij woedend achter hem aan. Met Sylvia én de politie op zijn hielen wacht José een confrontatie met een stel heksen die het op niets minder dan de totale mannelijkheid gemunt hebben.

Alex de la Iglesia (Balada Triste de Trompeta, Mad Circus) wordt beschouwd als één van de beste regisseurs als het gaat om zwarte horror komedies. En met Witching & Bitching bewijst hij dit opnieuw!

 

In deze hommage aan genre klassieker ‘From Dusk Till Dawn’ schitteren grote Spaanse filmsterren als Santiago Segura (Pacific Rim, Hellboy 2), Javier Botet ([REC]², Mad Circus) en Carlos Areces (Mad Circus).

 

De film is uitbundig, satirisch en grotesk over the top! 'Witching & Bitching' is nu al één van de meest spraakmakende films van het jaar!

 

'Witching & Bitching won naast de publieksprijs ook de Gouden Raaf op het 32ste Internationale Festival van de Fantastische Film. De film van regisseur Alex de la Iglesia won al eerder 9 Goya Awards in Spanje.

 

 

 

Technische gegevens DVD:

 

Regie: Alex de la Iglesia

Acteurs: Carmen Maura, Mario Casas, Hugo Silva, Javier Botet

 

EAN: 4013549055604

Taal: Duits en Spaans met Nederlandse en Duitse ondertitels

Speelduur: 110 minuten

Schermformaat: 16:9 Anamorphic - 2.35:1

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

 

‘Witching & Bitching’ wordt door Splendid Film uitgebracht op Blu-ray en DVD.