DVD Recensie: Venus in Fur - Roman Polanski


Toneelregisseur Thomas Novachek (Mathieu Amalric) houdt auditie voor zijn nieuw toneelstuk ‘Venus in Fur’, een theaterstuk over de sadomasochistische relatie tussen een man en een vrouw. Na afloop is hij wanhopig want niemand voldeed aan zijn eisen.

 

Wanneer Thomas op het punt staat het theater te verlaten, komt de actrice Vanda Jourdain (Emmanuelle Seigner) binnen. Ze is voor de auditie hopeloos te laat. Vanda zat aan de andere kant van Parijs, de batterij van haar GSM is leeg, haar hak is afgebroken en door een plotse regenbui is ze helemaal doorweekt.

Ze vindt zichzelf geknipt voor de rol maar de regisseur heeft helemaal geen zin om te luisteren naar de onbekende vrouw. Thomas wil het liefst zo snel mogelijk naar huis, want hij had een stressvolle dag.

 

Maar Vanda laat zich niet doen, ze is niet bepaald op haar mondje gevallen en weet Thomas toch te overtuigen. Met veel tegenzin stapt hij samen met Vanda op het podium en zal de rol van haar tegenspeler op zich nemen.

 

Vanaf het eerste moment dat de regisseur samen met Vanda Jourdain op de scène staat beseft hij dat hij met Vanda dé ideale hoofdrolspeelster heeft gevonden voor zijn theaterstuk..

‘Venus in Fur’ van Roman Polanski is gebaseerd op het toneelstuk van David Ives. De film gaat over seksuele fantasieën, macht en verlangen, gebracht door de twee hoofdrolspelers met de nodige humor.

 

De 80-jarige Polanski heeft met deze psychologische thriller opnieuw een pareltje afgeleverd. De film werd in de bioscoop zeer goed onthaald en is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

 

Technische gegevens DVD:

 

Regie: Roman Polanski

EAN: 8713045240981

Taal: Frans met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 92 minuten

Schermformaat: 16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘Venus in Fur’ wordt door eOne uitgebracht op Blu-ray en DVD.