DVD Recensie: Free Birds - Jimmy Hayward


Reggie is een kalkoen die altijd al bang is geweest voor Thanksgiving, het feest waar er steeds kalkoen op het menu staat. Hij probeert de andere kalkoenen op de boerderij te overtuigen dat ze door de boer worden vetgemest om nadien geslacht te worden. Maar die zijn zo dom dat ze denken dat de boer van hen houdt en de beesten zijn verslaafd aan maïs.


Dankzij de dochter van de president van Amerika ontsnapt Reggie aan de Thanksgiving maaltijd en mag op het presidentiële buitenverblijf Camp David verblijven. Reggie leidt er een heerlijk leventje, hij eet er elke dag pizza’s en kijkt naar Mexicaanse soaps op televisie.

Dan wordt Reggie ontvoerd door Jack, een oerdomme kalkoen. Die wil er voor zorgen dat kalkoen definitief van het menu van Thanksgiving verdwijnt. De twee starten samen een gevaarlijke missie om kalkoen definitief van het menu te schrappen.

 

Reggie en Jack gaan met de teletijdmachine STEVE terug naar 1621, net voor de dagen dat de eerste Thanksgiving gevierd zal worden.

 

Het is aan Reggie en Jake om te voorkomen dat er de traditie zal ontstaan om met die dag kalkoen op het menu te serveren. De twee werken zich keer op keer in de nesten, maar weten steeds op het nippertje te ontsnappen.

Dan krijgen ze hulp van de knappe Jenny die verliefd wordt op Reggie. Zal het hen lukken om het lot van alle kalkoenen te redden?

 

‘Free Birds’ is een Amerikaanse 3D animatiefilm geproduceerd door Reel FX Creative Studios van de makers van ‘Shrek’ en ‘Chicken Run’. De DVD bestaat naast de originele Engelstalige versie ook een Vlaamse, Nederlandse en Franse versie.

 

In de originele film bestaat de stemmencast uit Owen Wilson , Amy Poehler en Woody Harrelson. Aan de Vlaamse versie verleenden o.a.  Alex Agnew, Niels Destadsbader en Erika Van Tielen hun stemmen. De Nederlandse versie bestaat uit o.a. Paul Groot, Peter Paul Muller,en Kim Lian van der Meij.

 

‘Free Birds’ is een grappige animatiefilm voor zowel jong als oud. Het is een feelgoodfilm met een boodschap in verwerkt. Een goed verhaal, leuke grappen met in de Vlaamse versie vooral een super Alex Agnew in de rol van Jack. Een doldwaze film met veel actie, avontuur en vooral knotsgekke kalkoenen.

Technische gegevens DVD:

 

Regie: Jimmy Hayward

EAN: 8716777949276

Taal: Engels, Nederlands, Vlaams en Frans  met Nederlandse en Franse ondertitels

Speelduur: 87 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 6 jaar

 

 

 

‘Free Birds’ wordt door A-Film uitgebracht op DVD en Blu-ray.